lab501.ro

Review – POCO M3

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 11 January, 2021.

Autonomie

 

Asa cum stiti, testam autonomia atat cu ajutorul testelor sintetice, cat si in practica. Primul scenariu testat este intotdeauna cel in care folosim device-ul in mod normal: ascultam muzica, ne uitam la videoclipuri pe Youtube, ne jucam, stam destul de mult pe net, utilizam aplicatiile de social media (G+, Facebook) si nu in ultimul rand folosim camera foto/video, toate acestea cu luminozitatea display-ului setata la 100%. Desi acest scenariu are un nivel de repetabilitate egal cu zero, el este totusi relevant pentru utilizatori, deoarece fiecare isi cumpara device-ul pentru a-l utiliza, nu pentru a rula teste sintetice de baterie.

Al doilea scenariu este cel in care folosim aplicatia LAB501 Battery Life pentru a testa autonomia in doua situatii cu un nivel foarte ridicat de repetabilitate, mai precis rularea unui film 720p, respectiv rularea unei secvente 3D integrate. Testele realizate cu ajutorul aplicatiei sunt efectuate fara SIM-uri, cu luminozitatea ecranului setata la maxim si conexiunea wireless activa. Aceste teste ne permit sa realizam o comparatie in acelasi sistem de referinta intre telefoane, insa nu sunt neaparat reprezentative pentru utilizarea zilnica.

POCO M3 este echipat cu un acumulator de 6000 mAh, insa nu beneficiaza de pe urma unui panou AMOLED, solutia IPS consumand ceva mai multa energie la intensitate maxima. Din acest motiv, POCO M3 obtine “doar” rezultate foarte bune in testele noastre, nu exceptionale. Per total insa, POCO M3 are o autonomie de invidiat, putand fi utilizat aproape 2 zile departe de priza, ceea ce reprezinta o performanta semnificativa, indiferent de segmentul de piata.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: