lab501.ro

Review – OPPO Reno6 Pro 5G CPH2247

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 24 September, 2021.

Concluzii

 
Piata s-a schimbat constant in ultimii ani, atat din punct de vedere al progresului tehnologic, cat si din punct de vedere al strategiilor abordate de producatori. Si unul dintre primele aspecte pe care l-am observat cu siguranta cu totii a fost cresterea pretului varfurilor de gama. Si nu, nu ma refer la pretul in lei, deoarece moneda noastra nationala s-a depreciat constant in ultimii ani, ci la cresterea MSRP-ului, in momentul de fata existand modele de varf cu un MSRP de ~1799 Euro. Stiu, este vorba despre modele ceva mai exotice, cu display pliabil, insa nici in cazul telefoanelor “conventionale” lucrurile nu stau mai bine, majoritatea producatorilor lansand varful de gama pentru preturi de pornire de peste 1000 Euro.

In aceste conditii, a ramas un spatiu considerabil intre modelele mainstream si varfurile de gama, spatiu umplut de obicei de varfurile de gama ale anului anterior. Si pana acum, acest lucru avea sens, varfurile de gama de anul trecut oferind performante ridicate, un ansamblu de camere high-end si dotari pe masura. Ce-i drept, la capitolul performanta producatorii de smartphone-uri de gaming au erodat incet, dar sigur, aceasta piata, lansand modele cu un un raport performanta / pret incredibil.

Problema in cazul acestui tip de telefoane este ca ansamblul de camere nu s-a numarat niciodata printre prioritatile producatorilor. Si realitatea este ca multi utilizatori nu vor simti diferenta dintre Snapdragon 888 sau Snapdragon 870, insa se vor bucura cu siguranta de o camera mai performanta.

Exact aici isi intra in rol OPPO Reno6 Pro 5G CPH2247, un smartphone care face parte dintr-o cu totul alta categorie de produse fata de ceea ce am vazut pana acum. Pentru ca nu exista varfuri de gama de anul trecut care sa se poata compara cu el la capitolul performanta si daca stam sa ne gandim mai bine nici unele dintre flagship-urile non-Qualcomm de anul acesta nu prea au nici o sansa la acest capitol.

Diferenta insa fata de asa numitele flagship killer, este faptul ca OPPO Reno6 Pro 5G CPH2247 nu aduce doar un chipset foarte performant, ci si design-ul si dotarile unui smartphone high-end, de la display sau acumulator si pana la conectivitate sau solutia audio Dolby Atmos. Totusi, cea mai importanta diferenta fata de majoritatea smartphone-urilor din categoria mid-high este ansamblul de camere preluat in mare parte de la Find X3 Pro, ceea ce il transforma pe OPPO Reno6 Pro 5G CPH2247 intr-un shooter de exceptie, care poate concura fara probleme cu flagship-urile de anul acesta.

Desigur, pretul este pe masura performantelor, asa cum era de asteptat. Insa OPPO Reno6 Pro 5G CPH2247 nu isi propune sa fie un flagship killer, sa ofere un chipset foarte puternic pentru un pret redus, sau o camera performanta cuplata cu un chipset mainstream, pentru un pret redus. OPPO Reno6 Pro 5G pur si simplu ne ofera o alternativa la flagship-uri. Pentru cei care nu au nevoie de Snapdragon 888, sau de un display cu o rata de refresh de 120 sau 144Hz, dar isi doresc un telefon elegant, dotat, puternic si nu in ultimul rand echipat cu o solutie de top la capitolul camera. Ah… si nu stiu daca am mentionat asta pana acum. Pentru cei care isi doresc un telefon fiabil. Pentru ca OPPO Reno6 Pro 5G CPH2247 vine cu 3 ani garantie, suport tehnic (hotline) dedicat si serviciu pick-up cu acoperire nationala, toate acestea pentru un pret sub 1000 Euro.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: