lab501.ro

Review – OnePlus Nord

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 31 July, 2020.

Refresh rate

 
Deoarece am testat mai multe smartphone-uri care sunt echipate cu display-uri care suporta 90, 120 sau 144Hz, am decis ca trebuie sa abordez pe scurt si acest subiect, deoarece OnePlus, la fel ca si cativa alti producatori, au o problema in a mentine o rata de refresh de 90Hz constant.

Practic, sistemul de operare Android permite setarea unei frecvente de 60Hz, caz in care display-ul va functiona mereu in acest mod. Daca setam 90Hz, pe de alta parte, nu fortam smartphone-ul sa functioneze mereu in acest mod ci doar ii oferim optiunea de a decide sa utilizeze si acest mod, in functie de aplicatie si situatie.

Problema este ca acest mod “auto” nu decide intotdeuna sa utilizeze 90Hz in momentul in care avem nevoie – de exemplu daca chipset-ul grafic nu poate randa 90 de cadre pe secunda, atunci, in marea majoritate a cazurilor, sistemul de operare va alege sa seteze rata de refresh la 60 Hz.

Samsung, RedMagic sau Asus au rezolvat aceasta problema alocand setarii “120” sau “144” Hz parametrul de obligativitate, display-ul functionand in acest mod tot timpul. Desigur, acest lucru are ca efect consumul ridicat al bateriei, motiv pentru care alti producatori, printre care si OnePlus, au ales sa lase modul de functionare auto activ.

Din acest motiv, in cazul unei aplicatii foarte solicitante, cum este testul T-Rex din suita GeekBench, sau unele jocuri de ultima generatie, telefonul va functiona in 60Hz. Pentru a rezolva aceasta problema, avem la dispozitie o aplicatie care costa ~7 RON, cu ajutorul careia putem alege pentru fiecare aplicatie in parte daca dorim ca aceasta sa fie redata in 60Hz sau 90Hz.

Aceasta aplicatie se numeste AutoHz si este compatibila doar cu telefoanele OnePlus. Odata instalata, aplicatia are nevoie de alocarea permisiunilor de rigoare in mod consola, prin ADB, oferind un ghid pentru realizarea acestor pasi. Din punctul meu de vedere, daca vreti sa va bucurati la maxim de experienta oferita de OnePlus Nord, instalarea acestei aplicatii este obligatorie, iar pe viitor mi-as dori sa vad functia oferita de aceasta integrata direct in OxygenOS.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: