lab501.ro

Review – Huawei P9

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 12 July, 2016.

Concluzii

 
Am procedat corect facand o exceptie in cazul lui Huawei P9 primindu-l la test chiar daca au trecut 3 luni din momentul lansarii? Eu as spune ca da, pentru ca in felul acesta am putut sa testam cum se cuvine unul dintre cele mai interesante smartphone-uri lansate anul acesta. Vedeti voi, reteta de succes a celor de la Huawei se bazeaza cu siguranta pe campania de marketing bine gandita, indiferent daca ne referim la asocierea cu brand-ul Leica sau la cooptarea unor vedete ca Scarlett Johansson, Henry Cavill sau Lionel Messi pe post de brand ambassadors. Mai mult decat atat, Huawei s-au concentrat asupra fiecarei piete in parte, alegand o vedeta locala pe post de brand ambassador (de exemplu Smiley in Romania).

In aceste conditii devine destul de clar faptul ca intentia celor de la Huawei de a urca si mai sus in TOP 3 producatori de smartphone-uri trebuie luata in serios, compania chineza investind masiv atat in dezvoltarea produselor cat si a brand-ului. Sa nu uitam totusi ca orice campanie de marketing are la baza si unul sau mai multe produse solide, in fond atragi atentia consumatorilor prin vedetele pe care le cooptezi si prin publicitate, dar ii pastrezi de partea ta in momentul in care produsul pe care il achizitioneaza este cu adevarat performant.

Cum sunt convins ca oamenii care achizitioneaza un P9 pentru ca au vazut o reclama cu Scarlett Johansson sau Lionel Messi nu citesc site-ul nostru si probabil nici nu au auzit de el, pe noi ne intereseaza in principal produsul. Da, Huawei au inceput sa lanseze campanii de marketing foarte bine gandite. Insa secretul succesului nu sta doar in marketing ci si in evolutia produselor. Iar aici am putea spune ca lucrurile au devenit cu adevarat interesante…

Vedeti voi, Huawei P9 este al 12-lea smartphone Huawei pe care il testam si pot spune ca fiecare a avut ceva special, care ne-a atras atentia. De la accesibilul G300 si pana la prima incercare mai serioasa in zona de varf a pietei denumita P6, fiecare model ne-a lasat o impresie buna precum si senzatia ca exista potential. P7 si Mate 7 au continuat cu succes acest traseu si surpriza noastra in momentul in care am testat P9 a fost cu atat mai mare cu cat am sarit o generatie (P8 / Mate 8). Da, inca din momentul Mate 7 ne-am dat seama ca Huawei sunt perfect capabili sa produca smartphone-uri high-end care pot concura la cel mai inalt nivel, insa Huawei P9 pur si simplu emana “flagship” prin toti porii.

Care ar putea fi punctele slabe? Hmm… autonomia nu se ridica la nivelul concurentilor de la Samsung, asta este adevarat, iar display-ul nu are rezolutii ametitoare, insa eu personal nu vad in asta un dezavantaj. Avem insa de-a face cu un smartphone elegant, cu o calitate a constructiei impresionanta, cu o performanta demna de varful clasamentului si una dintre cele mai bune camere de pe piata. Nu-i rau deloc pentru un smartphone care poate fi achizitionat pentru 2399 RON, nu-i asa?

Cert este ca in momentul in care ti in mana Huawei P9 realizezi ca acestia merita pe deplin pozitia pe care o ocupa in topul producatorilor de smartphone-uri. Bravo Huawei! Sa speram ca Mate 9 nu o sa intarzie la test (ehm…), pentru ca deja sunt tare curios in aceasta privinta…

 

Outro

Comentarii

3 comentarii la: Review – Huawei P9

 1. Ncmihai a scris pe:

  Am vazut pe net ca telefoanele dual-camera sunt foarte bune in poze wide, iar p9 are rezolutia maxima pe 4:3 la 12 mp :) Buna treaba Huawei!
  Frumos gratar :D

 2. Parpandel a scris pe:

  Graficele se vad foarte rău de pe mobil. Se poate optimiza site-ul și pentru mobile version?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Site-ul este optimizat, graficele din pacate nu sunt

Lasa-ne un comentariu: