lab501.ro

Review – HUAWEI P Smart 2021

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 17 February, 2021.

Concluzii

 
Huawei P Smart 2021 incearca sa ofere un raport calitate / pret cat mai bun, oferind o constructie de calitate, un design reusit, un display plat, generos dimensionat, functionalitate dual-SIM cu slot microSDXC dedicat si o camera cu performante bune pentru categoria de pret.

Practic, singurul mod in care putem primi dotari in plus pentru acelasi pret este alegerea unui brand mai putin cunoscut, cum ar fi Poco, concurentii directi (Samsung, Xiaomi) oferind dotari similare pentru un pret ceva mai ridicat. Evident, oferta acestora include si accesul la serviciile Google, ceea ce Huawei nu ofera, cel putin pentru moment.

Pe de alta parte, chipset-ul Kirin 710A marcheaza un pas important pentru Huawei, in particular, respectiv pentru industria de telecomunicatii din China, in general, fiind primul chipset produs integral in-house, fara a depinde de tehnologiile partenerilor din alte tari.

Stiu, in momentul de fata discutam despre un chipset entry-level, fabricat in litografie pe 14nm, dar asa cum ne-au obisnuit producatorii din China, curba de invatare este extrem de rapida, drept urmare ne putem astepta in urmatorii ani la o competitie acerba din partea acestora, atat din punct de vedere al design-ului chip-urilor, cat si din punct de vedere al fabricarii acestora.

Pentru ca daca in 2020 am vazut cum arata un proces de fabricatie pe 14nm, aflat deja in productie, asta inseamna ca un eventual nod de dimensiuni reduse (12, 8 sau 7 nm) se afla deja in stadiul de cercetare si dezvoltare.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – HUAWEI P Smart 2021

  1. Ionutz a scris pe:

    Am încercat sa utilizez un telefon Huawei fără servicii google. Problema cea mai mare a fost lipsa aplicației bancare și implicit posibilitatea plății cu telefonul. Și mi-au lipsit suportul pentru chromecast și Android auto. Dacă acestea ar fii functionat as fii utilizat Huawei.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Aplicatia bancara probabil o sa apara pe Huawei Store. Dar ce tine de Google, gen Android Auto, sau Waze, care isi ia datele din Maps, nu prea.

Lasa-ne un comentariu: