lab501.ro

Huawei Ideos X5 – Mainstream attack

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 15 May, 2012.

Constructie si design

 

Huawei Ideos X5 este cel mai sus pozitionat produs din seria Ideos, fiind insa un smartphone pentru cei cu pretentii medii. Cu toate astea am fost placut impresionat de calitatea constructiei si de aspectul general al telefonului. Dimensiunile acestuia sunt 120 x 62 x 11.6 mm iar greutatea este de 130 de grame. Singurul aspect la care ar fi de comentat este grosimea cam mare, insa personal pe mine nu m-a deranjat in timpul utilizarii. Cred oricum ca lupta din acest punct de vedere nu se da in aceasta categorie de pret ci intre dispozitive din zona premium.

X5 are un aspect sobru, dominat de culoarea inchisa si de rim-ul metalic ce inconjoara smartphone-ul Huawei. Dezavantajul acestui inel metalic este ca, in timp, este foarte usor de zgariat. Partea frontala este ocupata in mare parte de ecranul de 3.8 inch, partea de jos fiind dedicata butoanelor touch cu care ne-am obisnuit deja: back, menu, home si search.

Ecranul beneficieaza de tratament oleophobic, la fel ca in cazul multor smartphone-uri cu pretentii (iPhone, Google Galaxy Nexus, Samsung Galaxy S II s.a.m.d.). Tratamentul oleophobic este o acoperire a display-ului cu o substanta ce face contact cu acesta la nivel nano-molecular ajutand astfel ca ecranul sa fie protejat contra zgarieturilor si a urmelor de grasime sau de murdarie fiind astfel mai usor de sters.

Partea de sus gazduieste difuzorul alaturi de senzorul de proximitate si de LED-ul de stare. Acesta se activeaza in momentul in care primim SMS, un apel nepreluat sau in cazul in care telefonul este pe cale de a se descarca.

Partea inferioara a lui Ideos gazduieste conectorul microUSB, dedicat incarcarii sau transferului de date. De asemenea aici este localizat si microfonul cu functie de active noise cancelling.

Pe partea laterala stanga avem butoanele de volum.

In final partea de sus contine butonul de power si conectorul de casti de 3.5 mm, acestea suportand standardul Dolby Mobile.

Partea din spate gazduieste camera de 5 MP, flash-ul LED si difuzorul extern. Solutia integrarii unui difuzor extern pe spate este avantajoasa din punct de vedere a calitatii de redare insa imi pare ca aglomereaza un pic zona superioara a telefonului.

Comentarii

2 comentarii la: Huawei Ideos X5 – Mainstream attack

  1. Lucian a scris pe:

    Typo- ERICSSON

  2. Corectat, mersi de notificare.

Lasa-ne un comentariu: