lab501.ro

Huawei Ideos X5 – Mainstream attack

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 15 May, 2012.

Corporatia chineza Huawei, cu sediul in Shenzen China, este una din cele mai bine cotate companii de solutii de telecomunicatii si retelistica din lume. Mai exact ocupa prima pozitie dintre companiile cu acelasi profil din China, si locul doi worldwide dupa suedezii de la Ericcson.

Divizia de dispozitive a conglomeratului chinez, caci aceasta ne intereseaza pe noi, a anuntat livrarea a 150 de milioane de produse destinate pietei consumer in 2011, 20 de milioane dintre acestea fiind smartphone-uri. Cu toate acestea profitul companiei, in acelasi an 2011 a scazut cu 50%, motivele nefiind comunicate oficial de catre Huawei. In 2012 raspunsul pare destul de simplu, Huawei este extrem de activa in incercarea de a penetra toate pietele din lume, inclusiv Statele Unite si Australia, cu ale sale dispozitive destinate clasei end-user. Profitul scazut este astfel cauzat probabil de costurile mari marketing sau de R&D, costuri ce sunt inerente cand discutam despre dezvoltarea de smartphone-uri.

Huawei Ideos X5 face parte dintr-o serie de telefoane destinate zonei entry si mid-level ale pietei. Ca sa intelegem mai bine ce inseamna asta aveti mai jos detalii despre cele 3 modele te telefoane ce compun seria Ideos:

  • Huawei Ideos – Qualcomm MSM7225 [email protected] MHz, display 2.8 inch, stocare 200MB, 256 MB RAM, Android 2.3
  • Huawei Ideos X3 – Qualcomm MSM7227 [email protected], GPU Adreno 200, display 3.2 inch, stocare 512 MB ROM, 256 MB RAM, Android 2.3
  • Huawei Ideos X5 – Qualcomm MSM7230 CP[email protected], GPU Adreno 205, stocare 2/4GB, 512MB RAM, Android 2.2

Observam din specificatii exact ce am vrut sa spun referitor la strategia de pozitionare pe piata a Huawei. Avem aceeasi serie ce incepe cu zona entry level si ajunge pana la cea mediana prin Ideos X5, telefonul pe care urmeaza sa il testam astazi.

Comentarii

2 comentarii la: Huawei Ideos X5 – Mainstream attack

  1. Lucian a scris pe:

    Typo- ERICSSON

  2. Corectat, mersi de notificare.

Lasa-ne un comentariu: