HTC One Review – Partea I: Specificatii si performanta
Concluzii
Am ajuns la sfarsitul primei parti a review-ului dedicat lui HTC One iar rezultatele benchmark-urilor sunt atat de evidente incat cuvintele sunt de prisos. Chiar daca performanta noii generatii de smartphone-uri nu este chiar dubla, saltul de performanta este totusi imens. Cu siguranta lansarea Samsung Galaxy S IV de peste cateva zile va continua acest trend, al specificatiilor si al performantei tot mai mari. Initial m-am gandit ca toata aceasta putere de calcul nu este de fapt folosita, insa, daca ne gandim la noile tehnologii prezente pe HTC One, dintre care mentionez doar HTC Zoe, o aplicatie care imbina imaginile si video-urile din smartphone in mod creativ (ganditi-va la un fel de Instagram video), imi dau seama ca toata aceasta performanta poate fi utila atat timp cat exista dezvoltatori care sa creeze aplicatii optimizate.
Daca puterea de calcul a procesorului este evidenta si chiar nu poate fi contestata, in privinta procesorului grafic, Adreno 320, pot exista anumite retineri daca ne gandim la performanta inregistrata de tabletele cu rezolutii Retina, insa, dupa cum ati vazut in benchmark-ul celor de Rightware, Taiji 2 si in Epic Citadel, cele 44, respectiv 49,8 de FPS-uri, sunt rezultate excelente pentru o rezolutie FHD. Chiar daca totul suna foarte bine pana acum, exista si cateva parti mai putin bune: in primul rand, trebuie sa mentionez ca HTC One, exact ca si predecesorii sai cu SoC-uri Qualcomm, reuseste sa atinga o temperatura foarte mare ce poate deveni destul de incomoda in utilizare dupa o perioada de timp; in al doilea rand, chiar daca performantele sunt excelente, autonomia va avea de suferit. Bineinteles, vom testa toate aceste aspecte in partea a doua a review-ului nostru.
Sunt destul de convins ca in foarte scurt timp se va repeta istoria de anul trecut, cand HTC One X a fost “king of the hill” doar pana la aparitia lui SGS III, iar acum odata cu lansarea lui SGS IV este foarte posibil sa vedem HTC One detronat. Chiar si asa, sunt sigur ca performantele vor fi apropiate, astfel ca, in cele din urma, software-ul, camera foto si toate celelalte detalii legate de autonomie, design, constructie sau display, vor fi cele care vor inclina balanta in favoarea unuia sau altuia.
Comentarii
De cand este seria Nexus “premium din punct de vedere al design-ului si constructiei”? De la Nexus One incoa eu n-am mai vazut pic de metal in constructia carcasei externe la ele, doar plastic ieftin si mai nou sticla cu un design dubios.
Eram sigur ca va observa cineva acest lucru :) Daca in cazul lui Galaxy Nexus de exemplu materialele de constructie sunt cat se poate de banale, design-ul nu il poate contesta nimeni, cel putin pentru momentul lansarii. Cat despre Nexus 4, trebuie sa il tii in mana pentru a intelege. Sticla aia cu “design” dubios se simte al naibii de bine. Si daca nu ma insel si iPhone 5 are spatele din sticla, nu-i asa? :)
E aluminiu anodizat pe spatele lui iPhone 5 :)
Cum zice si Tudor, ma refeream la ultimul Nexus, despre care chiar nu poti zice ca nu are design sau constructie premium. Sunt de acord, tine si de gusturile fiecaruia dar totusi.
Bine ma bine, aluminiu. Si care iPhone avea spatele din sticla atunci? Ca tin eu minte ceva :)
iPhone 4 si 4S erau cu sticla pe spate. :)
nimic legat de pret?
Exista zvonuri ca ar fi in jur de 600 de euro la liber dar nimic concret deocamdata. Vom afla sigur spre sfarsitul lunii martie.
Deci da…ca ma saturasem de filmulete de genul uite pe ce am pus eu mana, vai ce subtire e. Respect 501!!!
Ceva imi zice ca o sa aiba nevoie baietii de la HTC sa scoata un ONE+ imediat dupa 14 martie :D Ar fi fost interesant de mentionat daca modelul de fata suporta OTG de exemplu si poate o descriere ceva mai in detaliu a noului senzor&chip foto, cred ca pentru prima data dupa multi ani HTC o sa se ridice la nivelul telefoanelor Sony in acest aspect…
buna ziua,
cum vi s-au parut butoanele laterale,
e adevarat ca sunt o problema?
ms
Bogdan – utilizez telefonul asta de cateva zile si nu am observat probleme cu butoanele laterale sincer sa fiu.
Deci un review excelent,felicitari pentru munca depusa.
Materialele conteaza doar pentru look & feeling. Durabilitatea nu este necesara avand in vedere ca telefoanele sunt deprecated dupa 1-2 ani de utilizare si daca vrei ce este “mai tare” mereu, schimbi telefonul odata pe an.
Da, a fost detronat One X pana la update-ul de JB. Cu ICS S3 era mai rapid cu 10-20 procente, dupa update JB a ambelor telefoane raportul a fost inversat.
In plus, One X nici nu s-a mai incins.
Una peste alta, HTC scoate din software maxim, Samsung nu.
Si eu sunt convins ca S4 va detrona HTC One. Are un ecran excelent, albul e alb nu ca pana acum gri, bateria tine mai bine ca pe HTC One, camera mult mai buna pe timp de zi, dar si pe timp de noapte :O.Filmarea pe ambele buna, Gorilla Glass 3 fata de 2 pe HTC One. 2 GB DDR2 pe One, 2GB DDR3 pe S4.. si in afara de design, materiale si ca se aude mai tare in difuzoare nu vad alte atu-uri pentru HTC.
Salut. Stie cineva cum se pot scoate pozele de facebook ale prietenilor din galeria de poze a unui htc one. M-am tot uitat, butonat si nu reusesc. Multumesc
Pingback: HTC One Review – Partea II: Camera, display si autonomie - next lab501
Pingback: HTC One Mini Review - next lab501
Pingback: LAB501 disponibil in HTC Blinkfeed - next lab501
Pingback: REVIEW HTC ONE M8 – PARTEA I: SPECIFICATII SI PERFORMANTA - next lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube