lab501.ro

HTC 8S Review

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 22 February, 2013.

HTC 8S – un Windows Phone 8 accesibil

 

Pe langa Nokia, HTC este unul dintre partenerii traditionali Microsoft care au lansat pe piata terminale pentru fiecare versiune de Windows Phone. Odata cu aparitia WP8, HTC a prezentat varful de gama 8X, testat deja de colegul Victor, si HTC 8S destinat celor care nu tin atat de mult la specificatii de top, adica cei din categoria mainstream. Evident, HTC 8S a fost gandit sa devina un “best-buy” pe segmentul mainstream al smartphone-urilor cu Windows Phone 8. Doar in timp vom reusi sa vedem daca aceasta strategie va reusi sau nu, pentru moment eu raman destul de sceptic, dat fiind faptul ca HTC 8S nu se vinde in SUA, tara in care WP8 ar trebui sa aiba, cel putin teoretic, o cota de piata mai mare decat in alte tari. Pe langa acest detaliu, trebuie sa tinem cont si de prezenta destul de puternica a terminalelor Nokia care prin diversitatea lor, pot acapara toate segmentele de piata. Pe de alta parte, concentrarea pe un singur produs, HTC 8X, varful de gama, exact cum face si Apple cu al sau iPhone este o strategie destul de indrazneata din partea HTC iar eu personal sper sa aiba macar intr-o oarecare masura succes, pentru ca in viitor sa nu mai vedem 238 de modele de smartphone-uri dintre care 132 de rebrand-uiri cu SoC-uri reciclate si 106 cu variatiuni minore.

Dar sa lasam pentru moment teoria si sa vedem concret cum se prezinta HTC 8S in testele noastre standard. Premisele exista, ramane sa vedem daca se si confirma. Vom trece rapid peste specificatii, accesorii, design si constructie, dupa care vom detalia putin sistemul de operare si vom finaliza prin testarea display-ului, a SoC-ului integrat si bineinteles a temperaturii si autonomiei.

htc-8s-gen2

Comentarii

3 comentarii la: HTC 8S Review

 1. Ion Stoica a scris pe:

  Nokia Lumia 620 e cel mai ieftin telefon cu WP8 de pe piata, sub 1.100 de lei. Parerea mea e ca sunt totusi un pic cam scumpe. A trebui sa ofere ceva in plus fata de Android sau sa fie sensibila mai ieftine la o configuratie similare. Din pacate nu ofera foarte mult in plus, doar o interfata ceva mai rapida si, in cazul telefoanelor Nokia, hartile, care sunt excelente. Lumia 800 e mai ieftin acum decat 620, in jur de 1000 de lei, daca pretul scade sub 800 de lei, as fi dispus sa il incerc, special pentru Nokia Maps.

 2. George Post author a scris pe:

  Da, problema cu Nokia 620 e ca nu l-am gasit. Am cautat pe evomag, emag si orange dupa care am renuntat.

  Altfel, de acord cu ce zici, sunt prea scumpe. Referitor la Nokia Maps, nu cred ca sunt mai bune decat Google Maps.

 3. Mad a scris pe:

  A incercat cineva igo pe htc 8s ?

Lasa-ne un comentariu: