lab501.ro

ASUS ROG Phone 5 Ultimate – Design si performanta

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 6 April, 2021.

Constructie si dotari

 

Privit din fata, ASUS ROG Phone 5 Ultimate arata identic cu ASUS ROG Phone 5, avand acelasi aer elegant, care nu ne duce neaparat cu gandul la un smartphone de gaming. Partea frontala este echipata cu o rama de jur imprejurul display-ului, care ascunde cele doua speaker-e frontale de dimensiuni impresionante. De asemenea, utilizarea acestei rame elimina pe cat posibil atingerea accidentala a display-ului in momentul in care tinem telefonul in mana in modul landscape si ne jucam.

ASUS ROG Phone 5 Ultimate este alcatuit dintr-o rama de aluminiu, incastrata intre un strat de Gorilla Glass Victus, pe fata, respectiv un strat de Gorilla Glass 3, pe partea din spate. Pe latura inferioara gasim un conector USB-C 2.0, un conector audio jack si un microfon, pe latura superioara gasim inca un microfon, pe latura din stanga gasim tavita SIM-urilor, un conector USB-C 3.2 Gen 2 si un conector proprietar, pentru conectarea diverselor accesorii. Butonul Power si butoanele Volum +/- , sunt pozitionate pe laterala dreapta, alaturi de inca un microfon, tot aici fiind prezente cele doua butoane AirTrigger 5.

Acestea sunt o pereche de suprafete sub care producatorul a pozitionat doi senzori ultrasonici, care pot inregistra atingeri, miscari de tip slide, miscari de tip swipe, apasari prelungite, ba chiar si scuturarea telefonului, fiecare suprafata putand fi impartita in doua, pentru un total de 4 butoane virtuale, pozitionate pe laterala telefonului, in dreptul degetelor noastre aratatoare.

Evident, fiind vorba despre un smartphone de gaming avem de-a face cu un sistem de racire pe masura, acesta fiind alcatuit dintr-un strat de grafit, pozitionat sub display, un vapor chamber, rama din aluminiu si inca un strat de grafit pozitionat sub latura din spate. Practic, constructia interna a telefonului a fost schimbata, pozitionarea componentelor fiind similara cu ceea ce vedeam in cazul lui Legion Duel, cu cei doi acumulatori pozitionati inspre extremitati si chipset-ul in centru. De asemenea, sistemul de racire Aeroactive Cooler 5 raceste acum in principal centrul telefonului, acolo unde este pozitionat chipset-ul, fara sa mai circule aer prin interiorul acestuia.

Asa cum spuneam, principala diferenta vizuala fata de modelul ROG Phone 5 este latura din spate, ASUS ROG Phone 5 Ultimate fiind disponibil intr-o singura varianta de culoare, mai precis Matte White. Tot aici, fata de logo-ul RGB prezent pe versiunea ROG Phone 5, gasim un display PMOLED monocrom, denumit ROG Vision. Tot aici gasim cele trei camere, flash-ul, precum si microfonul cu numarul 4.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: ASUS ROG Phone 5 Ultimate – Design si performanta

Lasa-ne un comentariu: