lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Malaezia 2023 – Samsung Galaxy S23 Ultra

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 29 June, 2023.

Introducere

 
Asa cum va povesteam in episodul anterior, de aceasta data am stabilit baza in Taipei si am trecut prin Malaezia de doua ori, in drumul nostru catre si dinspre Bali. Prima oara ne-am oprit mai aproape de aeroport, in capitala administrativa, Putrajaya, in timp ce a doua oara am petrecut mai multe zile in uriasul Kuala Lumpur. Desi am fi putut zbura direct din Taipei in Bali, am preferat aceasta varianta datorita ocaziei de a vizita o tara noua, care merita cu siguranta atentia oricarui calator in Asia.

Malaezia este situata in cel mai sudic punct al Asiei continentale, in peninsula omonima, impartind de asemenea insula Borneo cu Indonezia si Sultanatul Brunei-ului. Organizata sub forma de republica federala, condusa de o monarhie constitutionala, unde regele este ales o data la 5 ani dintre cei 9 sultani ereditari ai celor 9 state malaeziene, Malaezia se intinde pe o suprafata de 330803 km2, avand o populatie de aproximativ 33 de milioane de locuitori.

Discutam despre una dintre cele mai diverse tari din lume, atat din punct de vedere al populatiei, cat si din punct de vedere al faunei si florei. Astfel, populatia Malaeziei este alcatuita din ~57% malay, 12% populatie indigena din Sabah, Sarawak si Orang Asli, 22% chinezi si 7% indieni, religia oficiala fiind islamul (63%), restul grupurilor (18% crestini, 9% budisti, 6% hindusi) avand insa libertate religioasa deplina.

Similar, Malaezia este considerata a fi una dintre cele 17 tari megadiverse din punct de vedere al faunei si florei, aici existand peste 20% din speciile de plante si animale de pe pamant, precum si un numar foarte ridicat de specii endemice. Fiind situata la 2-3 grade deasupra ecuatorului, Malaezia are o clima ecuatoriala, cu un nivel foarte ridicat de umiditate si temperaturi de peste 30 de grade in mare parte a anului.

Fiind o tara care adaposteste mai multe culturi, Malaezia ofera o diversitate culinara foarte ridicata, bucataria locala fiind un adevarat creuzet in care au fost amestecate influente din Orientul Mijlociu, trecand prin India si China si pana la arhipelagul Sunda. Cu alte cuvinte, aici ai ocazia sa incerci o bucatarie locala unica, dar si diverse feluri de mancare specifice zonelor antementionate, rezultatul fiind un nivel de diversitate culinar greu de gasit in alte parti ale lumii.

Nu in ultimul rand, Malaezia este casa unora dintre cele mai inalte cladiri din lume, dar si a unora dintre cele mai faimoase piete de noapte, drept urmare de-abia asteptam sa punem cele doua Samsung Galaxy S23 Ultra la treaba si sa fotografiem tot ce misca.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: