Anatomia tehnica a unei excursii – Bali 2023 – Samsung Galaxy S23 Ultra
Pande Egi – Warung Babi Guling
Aceasta a fost prima parte a calatoriei prin Bali, in care am avut baza in Ubud si am explorat toata insula asa cum se cuvine. Evident, nu ar fi o calatorie completa fara sa discutam putin despre mancare. Iar aici exista doua variante, mai precis restauratele traditionale (warung) si localurile unde se serveste mancare traditionala in general, respectiv restaurantele cu specific international, pentru acel moment cand ai nevoie de o pauza de la mancarea asiatica. V-am povestit deja despre doua warung-uri iar acum a venit momentul sa va povestesc despre cel mai impresionant (pentru mine) restaurant local, mai precis Pande Egi – Warung Babi Guling.
Acesta este un local specializat intr-un singur fel de mancare, mai precis Babi Guling, adica porc la protap. Si ca orice loc specializat intr-un singur fel de mancare, cei de la Pande Egi il gatesc la perfectie. Inchipuiti-va un porc tanar la protap, cu soriciul atat de crocant incat ai putea sa te zgarii daca nu esti atent, bucatele de carne suculenta, doua tipuri de carnati locali, o salata de spanac de apa, lawar (un amestec de nuca de cocos, carne tocata si legume), orez si doua tipuri de sambal (un sos special picant).
Pe post de garnitura, in cazul in care nu ne saturam, am luat si trei tipuri de Sate babi (frigarui de porc), simple, cu cocos, respectiv cu sorici, insotite de asemenea de doua tipuri de sambal. Rezultatul a fost una dintre cele mai memorabile mese pe care le-am avut in ultimul an, o combinatie de arome si texturi care merita cu siguranta macar o stea Michelin. Atentie insa, daca nu mancati picant evitati sambalul si lawar-ul pentru ca sigur nu sunt pentru voi.
His
Comentarii