lab501.ro

Review – Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 9 October, 2018.

Concluzii

 
Partea buna este ca nici macar nu trebuie sa intram in filozofii legate de tipul de consumator caruia i se adreseaza, sau cine ar fi potentialii concurenti pentru Lenovo ThinkPad X1 Extreme, pentru ca partile componente spun tot ce ar fi de spus despre acesta cu mult inainte sa ne concentram asupra analizei intregului. Astfel, avem de-a face cu cel mai performant procesor de notebook testat de noi pana acum, singurul model mai performant disponibil pe piata fiind buclucasul Core i9 despre care va povesteam mai devreme, cea mai performanta solutie de stocare, o placa video dedicata capabila sa ruleze majoritatea jocurilor de pe piata, dar si unul dintre cele mai impresionante display-uri pe care am avut placerea sa pun colorimetrul pana acum.

Toate aceste componente sunt montate intr-un sasiu subtire si elegant, cu un design usor recognoscibil, impreuna cu una dintre cele mai performante tastaturi produse vreodata pentru notebook-uri, adica tastatura specifica seriei ThinkPad, dar si suficienti conectori pentru orice gust sau nevoi, ca sa nu mai mentionez compatibilitatea cu docking station-urile ThinkPad.

Practic, discutam despre un notebook de business, dar am putea la fel de bine discuta pur si simplu de un notebook high-end, dedicat celor care nu sunt dispusi sa faca compromisuri in momentul in care aleg unealta pe care o vor folosi in fiecare zi, atat pentru lucru, cat si pentru relaxare.

Si daca v-am plictisit cu atatea comentarii laudative la adresa lui ThinkPad X1 Extreme, trebuie sa mentionez si cele doua puncte slabe, din punctul meu de vedere, mai precis autonomia, care nu se ridica la inaltimea celorlalte produse din seria ThinkPad (dar este absolut onorabila prin comparatie cu ceea ce putem vedea in cazul altor notebook-uri dotate cu o configuratie similara), respectiv sistemul de racire, care ar trebui sa fie setat ceva mai agresiv. Este adevarat, nu ai senzatia aceea de plita incinsa specifica modelelor de varf din gama Macbook, dar unul dintre cele mai performante notebook-uri de pe piata ar putea fi echipat cu un sistem de racire si mai performant, dupa parerea mea.

In final, consider ca Lenovo ThinkPad X1 Extreme este un adevarat lup in piele de tigru, sub aspectul sobru al notebook-ului de business ascunzandu-se o adevarata bestie pregatita pentru orice activitati, de la editare foto/video sau grafica 3D si pana la gaming. Desigur, toate acestea vin cu un pret, insa publicul tinta cred ca este pe deplin constient acest lucru. In fond, nu alegi un Ferrari pentru raportul calitate / pret…

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Lenovo ThinkPad X1 Extreme

  1. Cristian a scris pe:

    Cred că în ultima frază din articol, ai vrut să spui că e un tigru în piele de lup. :-D

Lasa-ne un comentariu: