lab501.ro

Review – Lenovo Legion Pro 5 16IRX8

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 26 April, 2023.

Lenovo Legion Pro 5 16IRX8

 
Ahhh… primavara… aer curat, un strop de soare pe ici, pe colo, frigul se pregateste sa ne lase in pace iar natura incepe sa-si reintre in drepturi. Dar si mai important, pentru noi, pasionatii de hardware, primavara se numara lansarile mai ceva ca bobocii toamna. Nu ma credeti? Ei bine, nici nu au trecut bine 4 luni din an si deja avem 10 articole dedicate notebook-urilor, 9 dedicate smartphone-urilor, 8 articole despre procesoare, 4 despre placi video si nenumarate articole despre carcase, surse, periferice sau gadget-uri, totalizand 32 de articole pe NEXT si 30 pe LAB. Nu-i rau pentru primele 4 luni ale anului, nu-i asa?

Iar pana acum, se pare ca producatorii de notebook-uri si smartphone-uri sunt cei mai harnici la inceputul anului, dar noi stim prea bine ca toamna isi vor lua revansa si producatorii de hardware. Pana atunci insa, dupa ce am vazut cum arata si cum se comporta Lenovo Legion Pro 7 si Lenovo LOQ, trebuie sa completam seria de produse cu mijlociul Lenovo Legion Pro 5 16IRX8. Iar mai apoi, prin vara, vom discuta probabil si despre versiunile Legion Slim.

Intre timp, sa facem o mica recapitulare la capitolul TDP. Daca va mai aduceti aminte, Lenovo Legion Pro 7 este capabil sa sustina un TDP maxim de 235W in modul Performance, respectiv 250W in modul Custom, in timp de LOQ se lauda cu un TDP de 135W. Si asa cum era si logic, intre acestea se situeaza Lenovo Legion Pro 5, cu un sistem de racire din cale afara de suparat, capabil sa sustina 200W in modul Performance, respectiv 220W in modul Custom.

Ce inseamna modul Custom? Ei bine, cel de-al 4-lea mod de functionare despre care va tot povesteam eu, pe care il putem activa din Lenovo Vantage. Restul presupun ca le stiti deja (Quiet, Balanced si Performance), acestea putand fi accesate cu ajutorul combinatiei Fn+Q. Practic, in cazul modelelor din gama Legion, utilizand modul Custom nu deblocam doar controlul manual al ventilatorului, ci si intreaga capacitate a sistemului de racire.

Destul de interesant, nu-i asa? Mai ales in conditiile in care procesoarele noi consuma considerabil si orice plus la capitolul racire le poate imbunatati semnificativ performanta. Ei bine, cei de la Lenovo si-au dat seama de asta, drept urmare noile modele Legion nu sunt doar elegante, ci si din cale afara de puternice, datorita sistemului de racire. Iar astazi vom vedea cum arata Lenovo Legion Pro 5 16IRX8, calul de bataie al seriei Legion, respectiv cum se descurca sistemul de racire in practica. Sa-i dam… bice!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: