lab501.ro

Review – Lenovo Legion 5 Pro – Intel Core i7 12700H + Nvidia GeForce RTX 3060 Mobile

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 20 June, 2022.

Lenovo Legion 5 Pro

 
Va povesteam in urma cu doua luni despe Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7, unul dintre primele notebook-uri care a integrat cele mai noi procesoare mobile Alder Lake de la Intel. Si ca de fiecare data, seria Legion 5 Pro reusea sa ne impresioneze, atat prin design-ul elegant, cat si prin sistemul de racire monstruos, care tinea in frau fara probleme unul dintre cele mai puternice procesoare mobile construite vreodata.

Cu toate acestea, atunci discutam despre un sample, care pastra design-ul seriei 2021, chiar daca integra cele mai moderne componente. Ei bine, intre timp am primit la teste si varianta retail, care ofera un nou design al capacului superior, precum si toate tehnologiile noi, specifice generatiei Alder Lake.

Astfel, avem de-a face cu un notebook echipat cu un procesor Intel Core i7 12700H, alcatuit din 6 nuclee P, 8 nuclee E, precum si 20 fire de executie, cu o frecventa maxima de 4.7 GHz pentru nucleele P. Nucleele P sunt unele dintre cele mai performante nuclee de procesor construite pana acum de Intel, fiind optimizate pentru perfomanta si viteza de reactie cu un singur fir de executie. Nucleele E furnizeaza performanta scalabila cu mai multe fire de executie, functionand la frecventa mai mica si fiind implicit mai eficiente din punct de vedere energetic. Nu in ultimul rand, modul in care sarcinile de lucru sunt distribuite catre P-cores si E-cores este organizat de Intel Thread Director.

O alta noutate adusa de ce-a de-a 12-a generatie Intel Core este posibilitatea utilizarii memoriei DDR4 sau a memoriei DDR5, aceasta din urma oferind o latime de banda semnificativ mai ridicata, ceea ce poate oferi un spor de performanta, in special in jocuri. Nu in ultimul rand, noile notebook-uri vin echipate cu o solutie wireless Intel WiFi 6E, care ofera acces la banda de 6GHz, prima banda noua de spectru din ultimii 17 ani. De asemenea, toate notebook-urile echipate cu procesoare H din seria 12 ofera nativ conectivitate Thunderbolt 4.

Cu alte cuvinte, primim o serie de noutati importante, ba chiar si un design usor diferit, in conditiile in care beneficiem in continuare de punctele forte ale seriei Legion 5 Pro, mai precis excelentul panoul de 16″, sistemul de racire solid care nu lasa componentele sa intre in trottle, respectiv utilizarea exclusiva a solutiilor grafice Full TDP.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: