lab501.ro

Review – ASUS ROG Zephyrus M16 GU603H – Intel Core i7 11800H + RTX 3060 Mobile

Scris de: , in categoria: Notebook, in 29 September, 2021.

Concluzii

 
Asa cum spuneam si in urma cu 3 saptamani, ASUS ROG Zephyrus M16 este un notebook impresionant, de la design-ul elegant, care te duce mai degraba cu gandul la un model business, la excelentul display de 16″, potrivit atat pentru gaming, cat si pentru profesionisti, datorita reproducerii excelente a culorilor, dar si a ratei de refresh de 165Hz.

Mai mult decat atat, utilizatorul se poate bucura din plin de avantajele aferente platformei Tiger Lake H45 si ma refer aici la conectivitatea Thunderbolt 4, SSD-ul PCI-E Gen 4, respectiv dubla conectivitate la retea (WiFi 6 si 2.5Gbe LAN), dotari care, din nou, adreseaza atat gamerii, cat si profesionistii.

Fara indoiala insa, adevarata vedeta in cazul configuratiei testate astazi este procesorul Intel Core i7 11800H, acesta oferind o performanta din clasa desktop, intr-un format compact. Astfel, indiferent daca discutam despre jocuri sau despre editare foto/video, procesorul se achita cu brio de sarcinile sale, oferind o putere de calcul care pana nu de mult era rezervata sistemelor de birou.

In cazul de fata, procesorul a avut un consum mediu de 40W in testele noastre, fiind tinut in frau de sistemul de racire, astfel incat performanta procesorului este optima. Nici la capitolul jocuri nu avem de ce sa ne plangem, dar, desigur, vor exista intotdeuna modelele echipate cu placi grafice Full TDP, care vor oferi o performanta ceva mai ridicata, acesta fiind de altfel unul dintre punctele nevralgice ale seriei Zephyrus.

In concluzie, indiferent daca discutam despre versiunea echipata cu Intel Core i9 11900H si RTX 3070 Mobile, sau despre versiunea testata astazi, echipata cu Intel Core i7 11800H + RTX 3060 Mobile, ASUS ROG Zephyrus M16 ofera un display de mari dimensiuni, montat intr-o carcasa compacta, un design atragator, materiale premium folosite pentru constructia carcasei, performante excelente ale procesorului si nu in ultimul rand conectica de ultima generatie, toate acestea fiind sustinute de un pret competitiv.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: