lab501.ro

Review – Allview AllBook i

Scris de: , in categoria: Notebook, in 18 March, 2021.

Concluzii

 
In momentul de fata, Allview AllBook i este disponibil pe eMAG pentru 1699 RON. In aceeasi categorie de pret, majoritatea notebook-urilor cu 8GB memorie RAM si SSD de 256GB utilizeaza procesoare din seriile Celeron sau Pentium, sau APU-uri AMD, Allview AllBook i fiind singurul echipat cu un procesor Intel Core, in timp ce un alt model ne propune un Ryzen 3 3250U. Practic, Allview AllBook i ofera un bun raport calitate / pret, fiind gandit pentru o serie intreaga de activitati (scoala online, work from home, Office, Netflix, editare foto simpla) cu un minim de compromisuri.

Personal, as aprecia un incarcator standard, cu cablu mai lung, o ranforsare mai buna a capacului superior, precum si un sistem de racire ceva mai solid. Desigur, in aceasta categorie de pret trebuie sa existe si compromisuri, fiind dificil sa echilibrezi dotarile cu pretul, insa anumite aspecte necesita o atentie sporita.

Pe de alta parte, procesorul ofera suficienta performanta pentru tipul de activitati pentru care este gandit Allview AllBook i, combinatia intre 8GB RAM si 256GB SSD este de asemenea salutara in aceasta gama de pret, in care multe modele utilizeaza 4GB RAM sau hard-disk-uri mecanice, iar faptul ca a fost utilizat un panou IPS in locul clasicelor TN-uri nu poate decat sa ne bucure.

Per total, Allview AllBook i este un notebook echilibrat, care incearca sa ofere cat mai multe dotari pentru un pret cat mai redus si in general o face destul de bine. Display-ul de 15.6″ si tastatura de dimensiuni generoase il recomanda si celor mici, puterea de calcul este suficienta iar display-ul ofera o calitate superioara modelelor pe care le intalnim de obicei in aceasta categorie de pret.

Conectica este de asemenea suficienta, iar aspectul general este unul placut, chiar daca discutam despre un notebook accesibil. Si fie vorba intre noi, nu cred ca am mai testat un notebook atat de accesibil de foarte multi ani si cu siguranta atunci nu aveam parte de o performanta similara!

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Allview AllBook i

 1. Felix a scris pe:

  Toti cei 8GB RAM sunt lipiti pe placa de baza sau 4GB sunt lipiti iar 4GB sunt sub forma unei placute intr-un slot – permitand astfel upgradarea (cu pierderea dual channelului). Nu-mi dau seama din poza foarte bine, pentru ca sunt pozitionate sub heat sinkul care acopera si procesorul.

  Multumesc.

 2. Florin a scris pe:

  Salut,

  Care sunt exact specificațiile încărcătorului? Are firul prea scurt si vreau să-l înlocuiesc cu ceva normal.

  Mulțumesc!

Lasa-ne un comentariu: