Review – Acer Predator 17 – The Gaming Beast
Concluzii
Ehehei, dragii mei, uite asa am mai testat noi inca un vajnic reprezentant al seriei Predator. Dupa ce am luat la intrebari doua monitoare si un sistem desktop, astazi a venit momentul sa vedem cum se comporta un notebook din aceeasi serie. Iar experienta a fost una placuta, ba as putea spune chiar mai placuta decat ma asteptam.
Vedeti voi, nu cu multi ani in urma, ma jucam cu cate un Alienware obscen de scump, sau cu cate un Asus greoi, cu alimentatorul cat o sursa si autonomie 30 de minute. Timpul a trecut frumos peste notebook-urile de gaming, iar acum, datorita celor mai noi procesoare si placi video, putem avea un notebook de gaming redutabil fara sa fim legati de priza. Indiferent daca discutam despre Alienware, Acer, Asus sau MSI, acum exista modele foarte puternice, dar care chiar sunt utilizabile si pentru altceva.
Iar Acer Predator 17 este un bun exemplu in acest sens. Desigur, notebook-ul este mai greu decat majoritatea portabilelor, insa nu este atat de greu incat sa nu poate fi transportat cu usurinta oriunde am avea nevoie. Consumul bestie in sarcina este de asemenea la inaltime, insa 2 ore de gaming si 4 ore de lucru sunt valori bune pentru un notebook atat de puternic. Nici macar temperaturile nu sunt atat de mari pe cat ne-am astepta noi sa fie.
Prin urmare, in momentul in care dezavantajele pe care un astfel de notebook le are in mod normal sunt diminuate, avantajele sunt puse si mai bine in valoare. Si evident, primul aspect care ne intereseaza in cazul unui asemenea notebook este performanta… Iar la acest capitol, Acer Predator 17 are cu ce se lauda. Nu prea am vazut pana acum notebook-uri care sa tina piept sistemelor desktop overclockate la 4GHz, si totusi Acer Predator 17 o face fara prea mari batai de cap. Asa cum am vazut in teste, Predatorul poate fi utilizat cu succes pentru randari, editare foto-video si, bineinteles, gaming.
Mai mult decat atat, avem de-a face cu una dintre cele mai rapide solutii de stocare ale momentului, un hard-disk pentru date cu o capacitate generoasa, ultimele noutati in materie de conectica precum si un display de exceptie. Prin urmare, este cat se poate de clar faptul ca Acer Predator 17 este un redutabil “dream machine”, potrivit pentru orice maniac care isi doreste sa aibe mereu la el cea mai puternica solutie de calcul, chiar si in deplasare.
Si atunci, singura problema care poate face ca aceasta masinarie de vis sa ramana doar un vis pentru multi este, evident, pretul. 14999 RON nu este o suma pe care sa o avem la dispozitie oricand sau pe care sa o cheltuim pentru un singur lucru. Prin urmare, Acer Predator 17 se adreseaza unei categorii anume de utilizatori, mai precis cei care fie au nevoie de asa ceva pentru scopuri profesionale (graficieni, dtp-isti, editori care calatoresc mult) fie gamerii care chiar isi permit asa ceva. Paradoxal, desi pretul este prohibitiv pentru marea majoritate a romanilor, daca analizam oferta disponibila in momentul de fata in online vom observa ca Acer Predator 17 chiar are un bun raport calitate/pret.
Stiu, suna amuzant, dar in conditiile in care in momentul de fata in comert gasim doar cateva modele de Alienware care au acelasi pret, sau sunt mai scumpe, desi configuratia este mai slaba (Haswell, GTX 880M, display 1080p, 1TB stocare, etc) Acer Predator 17 este chiar o oferta demna de luat in seama. In plus, noi am testat (aproape) cea mai puternica varianta (spun aproape deoarece exista si o versiune cu display G-Sync si probabil vom vedea si o versiune cu GTX 980), asta nu inseamna insa ca nu exista si variante mai apropiate de buzunarele si nevoile romanilor.
Acer Predator 15 imi vine acum in minte, dar si versiunea cea mai accesibila a gamei Predator 17, adica G9-791-78CE, care are specificatii similare cu modelul testat de noi, cu exceptia display-ului Full HD, a cantitatii de memorie RAM (16GB) precum si cu exceptia solutiei diferite alese pentru stocare (SSD 256GB + HDD 1TB).
Mai tineti minte ce spuneam la inceputul articolului? Cum ca prefer sa nu testez notebook-uri de show-off. Ei bine, cel putin in cazul unor modele atat de reusite precum Acer Predator 17, mai exista un motiv… personal… Dupa ce te joci mai bine de o luna cu asa ceva, este al naibii de greu sa il dai inapoi. Nu glumesc… chiar daca prefer desktop-urile puternice si nu am de ce sa ma plang la acest capitol, m-am obisnuit fara probleme cu notebook-ul celor de la Acer si sincer sa fiu nu intentionez sa mai pun mana pe notebook-ul din dotare multa vreme de acum inainte. Dupa ce m-am jucat cu Predator 17, m-as simti ca pe Pentium III…
Comentarii
sunt curios daca ai folosit racirea suplimentara, eventual diferenta de temperatura…
Dacă tot au pus pe el display UHD atunci puteau să pună și ei un 980M în SLI ca să poți și juca orice joc la rezoluția asta minunată. Așa, mai bine rămâi la unul cu FHD/2k și 970M.
Laptop-uri de la Eurocom sunt sanse sa vedem in teste?
Vad ca au bagat optiuni si mai periculoase decat inainte. Doua SSD-uri M.2 in raid 0, inca doua harduri sau SSD-uri, placi video 965M, 970M sau 980M. Ecrane 15,6″ 1080p sau 4k sau 17,3″. Memorie pana la 64GB DDR4. Calibrare dislay profesionala, tot contra cost. Cam scumpe, ce-i drept, dar sunt extrem de configurabile.
Dragos – uite platforma din Eurocom Sky X9 :)
http://next.lab501.ro/notebook/clevo-p870dm-review-un-adevarat-desktop-replacement
Pingback: ICT 2016 - Acer - lab501
Pingback: Pascal goes mobile - Review Acer Predator 17 G9-793 - next lab501
Pingback: Review - Lenovo IdeaPad Y910 17ISK - next lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube