lab501.ro

ASUS VivoBook S551 – Haswell Core i7

Scris de: , in categoria: Notebook, in 13 June, 2013.

ASUS VivoBook S551

 

Daca sunteti pasionati de IT, iar daca cititi lab501 sunt sigur ca sunteti, stiti ca in urma cu cateva zile Intel a anuntat disponibilitatea noilor generatii de procesoare Haswell pentru desktop-uri si laptop-uri. Pe lab501 colegii mei Tudor si Matei au testat extensiv un Intel Core i7 4770K, inclusiv solutia grafica integrata din acest procesor, HD 4600. Dupa cum era de asteptat, la foarte scurt timp de la aparitia procesoarelor pentru desktop si cele destinate notebook-urilor si ultrabook-urilor au inceput sa apara la cei mai importanti producatori si distribuitori hardware.

Din titlu ati aflat deja ca urmeaza sa discutam in acest articol despre ASUS Vivobook S551 un upgrade al ultrabook-ului existent deja pe piata Vivobook S550. Diferentele dintre cele doua modele se reduc strict la tipul de CPU, GPU si chipset-ul folosit, mai exact Intel Core i7-3537U (2GHz/3,1GHz Turdo) a fost inlocuit cu i7-4500U (1,8GHz/3GHz Turbo), iar pe langa grafica integrata avem si o placa video Nvidia GT 740M, toate celelalte caracteristici fiind identice.

Vivobook S551 are toate premisele pentru a fi un ultrabook de exceptie, configuratia pare sa fie echilibrata, pretul se pastreaza in limite normale (in jur de 4700 de lei) pentru ceea ce ofera, nu ne ramane de vazut decat care vor fi rezultatele ultrabook-ului in testele noastre standard.

ASUS-Vivobook-S551 (19 of 21)

Comentarii

4 comentarii la: ASUS VivoBook S551 – Haswell Core i7

 1. Laptpul gaming de Razer este superior a si castigat Computex 2013,atept sa apara si la noi. Astep si review-ul despre The Razer Blade 14.

  http://www.razerzone.com/gaming-systems/razer-blade

 2. Victor a scris pe:

  Ai dreptate Silviu dar citisem undeva ca Laptop-ul de la Razer va avea pretul de pornire 2k$ (6600lei), ar cam trebui sa fie superior la pretul acesta.

 3. Si legatura dintre un laptop de gaming si un ultrabook este…???

  Avem si un laptop cu GTX 760M in teste, va fi publicat in curand. Cat despre Razer, sure, sa trimita produsul la test si ii facem review cu cea mai mare placere.

 4. Vlad a scris pe:

  Eu detin S550 si ati omis doua diferente de design care din punctul meu de vedere cel putin face ca S550-ul sa fie supeior la acest capitol:

  1. LED-urile de status sunt pozitionate intr-un singur loc, mai precis stanga-jos ceea ce eu zic ca e mai bine decat ca in cazul lui S551.

  2. Spatele laptopului este compartimentat diferit ceea ce face desfacerea lui mult mai usoara cand vrei sa inlocuiest doar HDD-ul sau RAM-ul.

  Personal nu vad ca Haswell sa aduca un plus prea mare nici macar la capitolul baterie, consumand doar cu 2W mai putin decat cel al laptopului meu (ultraboook nu prea e ca nu respeca toate specificatiile lui Intel) deci pana ce nu apare Broadwell sau chiar Skylake. Oricum felicitari pt articol, cred ca nu am vazut un articol pt acest laptop mai bine detaliat decat acesta!

Lasa-ne un comentariu: