lab501.ro

Apple MacBook Pro 15,4″

Scris de: , in categoria: Notebook, in 21 November, 2011.

Design si constructie

Unul dintre cele mai importante atribute al unui MacBook Pro, sau al oricarui alt produs Apple, de altfel, este designul excelent. Foarte putini producatori au reusit sa creeze produse la fel de reusite atat din punct de vedere tehnic cat si vizual. Aceasta imbinare extrem de reusita, nu cred ca poata lasa pe nimeni indiferent.
Designul minimalist releva pe lid-ul MacBook-ului celebrul logo Apple, iar pe muchia din fata avem un simplu led care indica starea de stand by a laptopului. Daca laptopul este inchis, ledul nu este vizibil. Imediat langa acesta avem un port infrarosu pentru un remote control.

Pe partea stanga avem portul MagSafe, pentru alimentarea laptopului, portul ethernet, Mini DisplayPort, un port Thunderbolt, doua porturi USB, un cititor de carduri, portul audio line-in minijack si audio line-out / headphone minijack. In continuare, aproape de muchia din fata mai avem un buton extrem de util atunci cand vrem sa aflam starea bateriei, fara a deschide laptopul. O singura apasare pe acel buton rotund va aprinde un maxim de opt leduri verzi. In functie de nivelul bateriei se vor aprinde toate sau mai putine.

Pe partea dreapta avem doar slotul DVD-RW-ului si Kesington lock-ul.

Minimalismul ne intampina si dupa deschiderea ecranului. In partea de sus a acestuia avem o camera video, iar pe rama de jos denumirea laptopului intr-un font clasic deja.
Tastele iluminate si spatiate perfect completeaza contrastul dintre argintiul subtil al carcasei de aluminiu si negrul plasticului din jurul ecranului. In afara de tastatura, mai avem un singur buton, in partea dreapta sus, pentru inchiderea sau punerea laptopului in sleep mode.

De o parte si alta a tastaturii sunt situate cele doua boxe, iar partea din fata este dominata de touchpad-ul multi-touch.

Din punct de vedere a dimensiunilor, MacBook Pro are 2,41 cm inaltime, 36,4 cm latime, 24,9 cm adancime si 2,54 kg. Desi nu este cel mai usor sau mai subtire portabil de pe piata este in continuare un model de urmat pentru majoritatea producatorilor de laptopuri.

Comentarii

Un comentariu la: Apple MacBook Pro 15,4″

  1. Sorin a scris pe:

    Concluzia este cat se poate de simpla: banii SUNT o problema !!! si deci oricat de mult mi-ar place MacBook Pro, este departe de posibilitatile financiare ale multora. Pe de alta parte, cei care totusi au aceasta fericita sansa (!) ar trebui ca aceasta minunatie sa fie intr-adevar dupa cum se spune: foarte rapida, si nu stiu daca si in realitate este chiar asa. Adica pentru bani, si nu putini, astept totusi performante. Sau e doar un moft ?

Lasa-ne un comentariu: