lab501.ro

Sony NEX-3

Scris de: , in categoria: Gadget, in 3 August, 2011.

Alegerea unei camere foto, ca în esență a oricărui dispozitiv electronic, ține cont preponderent de criteriul necesitate. Necesitatea, în cazul de față, este identificată de obicei răspunzând la o întrebare simplă: ce vrei să faci cu camera foto ? Răspunsul orientează cumpărătorul către două categorii de produse, împărțite la rândul lor în subdiviziunile obișnuite: low-end, mid-level și high-end.

Cele două categorii sunt, după cum probabil vă asteptati, camerele foto compacte și cele DSLR. Este o separare clară, între cei care își doresc un point-and-shoot clasic și cei care fac parte din grupul fotografilor profesioniști. Aici intervine însă un alt aspect, nu toți cei care achiziționează un DSLR sunt fotografi profesioniști, unii dintre ei fiind pur și simplu fotografi amatori care vor să facă poze cât mai reușite și care sunt, de obicei, începători dacă discutăm despre cunoștințele necesare pentru a utiliza un DSLR. Către această categorie își îndreaptă Sony atenția prin lansarea a două camere ce funcționează ca un pod între lumea compactelor și cea a DSLR-urilor.

Denumite NEX-3 și NEX-5, cele două modele de cameră împacă ceea ce e mai bun din cele două lumi. Mai exact, îmbină dimensiunile reduse ale camerelor compacte cu o parte din facilitățile disponibile pe un DSLR, cum ar fi de exemplu obiectivele interschimbabile.

Vom discuta astăzi despre modelul mai mic, Sony NEX-3, pe care am avut ocazia de a-l testa destul de intensiv. De ce spun asta ? Pentru că acest micuț aparat s-a plimbat alături de mine timp de o săptămână, perioadă în care am colindat halele CeBIT-ului din acest an; vom analiza astfel NEX-3 în deplină cunoștință de cauză. Deasemenea, as mai adauga si că ma incadrez în categoria de piata catre care este indreptata camera din acest articol. Acestea fiind spuse, sa vedem care sunt observatiile pe care le-am trasat in utilizarea de zi cu zi a Sony NEX-3.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: