lab501.ro

Review – QNAP TVS-h674T

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 30 January, 2024.

Concluzii

 
QNAP TVS-h674T este un NAS impresionant, care ofera mult mai multe optiuni decat majoritatea modelelor testate de noi pana acum, fiind un dispozitiv gandit pentru creeatorii de continut si nu numai. Mai mult decat atat, avem de-a face cu un NAS modular, echipat cu un procesor puternic si o cantitate impresionanta de memorie RAM, care poate fi upgradata cu usurinta la 64GB, datorita utilizarii slot-urilor SO-DIMM. Nu in ultimul rand, posibilitatea de a utiliza o placa de retea 10Gbe sau 25Gbe LAN este si mai impresionanta, QNAP TVS-h674T fiind un NAS care va poate servi fara probleme multi ani de acum inainte.

Desigur, metodologia noastra este limitata in a masura viteza de transfer, care in cazul de fata este limitata de latimea de banda oferita de conexiunea 2.5Gbe LAN, insa chiar si asa, nu este greu sa ne dam seama ca QNAP TVS-h674T este o masina cu adevarat puternica si moderna, care ofera posibilitati semnificative de upgrade.

Personal, tinand cont de zona de pret despre care discutam, cred ca un astfel de NAS ar trebui sa vina din fabrica minim cu o conexiune 10Gbe LAN. Stiu, avem posibilitatea de a face upgrade, dar eu unul nu inteleg de cei QNAP nu ofera si implicit aceasta optiune, in special in cazul modelelor de varf, cum este QNAP TVS-h674T.

In fond, router-e 10Gbe si-au facut deja aparitia si in segmentul consumer, placile de baza sunt echipate cu astfel de conectori de ani de zile, iar alti producatori ofera aceasta tehnologie implicit de mai bine de 4 ani. Cert este ca avem de-a face cu unul dintre cele mai puternice NAS-uri testate de noi pana acum, iar pentru cei care isi doresc o latime de banda cu adevarat ridicata, cei de la QNAP ofera placi de extensie de 5, 10, 25 si chiar 100Gbe!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: