lab501.ro

Review – QNAP TS-AI642

Scris de: , in categoria: Featured, Retelistica, in 7 December, 2023.

QNAP TS-AI642

 
Nu cu mult timp in urma va povesteam despre QNAP TS-364, un NAS atipic, care a reusit sa ne impresioneze prin versatilitate, performanta si abundenta de optiuni de configurare, acoperind perfect spatiul dintre NAS-urile pentru home office cu doua hard disk-uri si NAS-urile small business cu 4 hard disk-uri. Oferind pana la 60TB capacitate de stocare si posibilitatea de a utiliza configuratii RAID 5, acesta acopera nevoile unei vaste game de consumatori, indiferent daca discutam despre utilizatori casnici sau un birou mai mic.

Ce ne facem insa daca avem nevoie de o capacitate mai mare de stocare sau de un NAS mai puternic, pentru birou? Ei bine, cei de la QNAP au o oferta destul de extinsa, insa noua ne-a facut cu ochiul un model care ofera si posibilitati avansate de recunoastere faciala sau recunoastere de text gratie tehnologiei AI, mai precis QNAP TS-AI642.

Acesta poate adaposti 6 hard disk-uri, pentru o capacitate totala de 120TB, este echipat cu un chipset care inglobeaza un NPU (Neural network Processing Unit) capabil de pana la 6 TOPS (trillion operations per second) si inglobeaza functii dedicate cum ar fi QuMagie photo management, Qsirch full-text search engine, QVR Face Insight facial recognition sau QVR Human people counting solution, putand fi utilizat pe post de solutie de stocare si analiza pentru mai multe camere IP conectate in retea.

De asemenea, QNAP TS-AI642 ofera o conectica extinsa, precum si un slot PCIe Gen 3.0 x2, la care putem conecta fie o placa de extensie pe care putem monta SSD-uri NVMe, fie o placa de retea 5Gbe sau 10Gbe LAN. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un produs dintr-un esalon superior de pret (~5499 RON), care ofera functii avansate, precum si o capacitate crescuta de stocare.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: