lab501.ro

Prezentare – HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II

Scris de: , in categoria: Gadget, in 22 December, 2020.

Teste si concluzii

 

 
Ochelarii sunt comozi si te obisnuiesti rapid cu ei, iar comenzile sunt intuitive. Din momentul in care ii scoti in cutie si ii pui pe cap, un simplu pinch este suficient pentru a trece in pairing mode, sincronizarea cu telefonul realizandu-se fara probleme, indiferent de brand. Ce-i drept, daca utilizezi un telefon Huawei vei avea acces la aplicatia Eyewear, unde vei putea personaliza modul in care controlezi ochelarii, vei putea opri functia Smart Wear si vei putea instala update-uri de firmware.

Dar chiar si fara aceasta aplicatie, curba de invatare este extrem de scurta si nici macar nu trebuie sa citesti manualul, de exemplu, pentru a intelege ce inseamna Smart Wear. Astfel, daca ridici ochelarii de pe cap in momentul in care asculti o melodie, aceasta va fi pusa automat pe pauza, auditia continuand in momentul in care pui ochelarii la loc la ochi. Controlul volumului este realizat cu ajutorul unui swipe pe latura stanga a ochelarilor, in timp ce play, pause, next song sau preluarea si incheierea apelurilor se realizeaza cu ajutorul functiei tap. Nu in ultimul rand, HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II suporta comenzi vocale, permitand utilizatorului sa controleze in acest mod asistentul personal preferat.

Am testat partea audio ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d. Am folosit pentru teste doua telefoane, mai precis Huawei P30 Pro si Samsung Galaxy Note 20. Nu in ultimul rand, am initiat o serie de convorbiri telefonice, atat prin reteaua GSM, cat si prin Skype.

Legat de auditie, volumul este destul de ridicat si gama de frecvente reproduse este suficienta, insa experienta audio nu se apropie de ceea ce ofera o pereche de casti. Mai mult decat atat, la volum maxim cei din jur pot auzi destul de clar melodia pe care o ascultam, ceea ce ma duce cu gandul la o tipologie nu tocmai agreata de utilizator, care asculta muzica pe speaker in spatii publice. Nu vom avea aceasta problema in cazul convorbirilor, nivelul sonor fiind ceva mai redus in acest caz.

Per total, HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II sunt o pereche de ochelari de soare stilati, care ofera o functie inedita in plus, in acelasi pret pentru care ar fi fost oricum comercializati de catre designerul korean. Prin urmare, daca va pasioneaza ochelarii de soare high-end, puteti incerca HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II. In fond, faptul ca putem purta convorbiri hands-free fara casti este interesant si poate gasi destul de usor adepti. Doar auditia muzicala in spatii publice este problematica, datorita zgomotului emis in exterior, insa acest lucru nu conteaza in natura de exemplu, unde posibilitatea de a auzi si zgomotele mai puternice din exterior reprezinta un plus in cazul in care ne plimbam in padure, mergem cu bicicleta, sau ne dam cu placa.

Pe viitor, ar fi de preferat sa existe un acumulator in husa de transport, astfel incat ochelarii sa se incarce in momentul in care ii punem inapoi in cutie, la fel ca si in cazul castilor wireless. De asemenea, o optiune echipata cu lentile heliomate ar fi cu siguranta atragatoare pentru cumparatori, valabil si pentru posibilitatea de a achizitiona doar rama, in vederea montarii unor lentile cu dioptrii, pentru cei care poarta ochelari de vedere si vor sa beneficieze de avantajele oferite de HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II.

Nu in ultimul rand, daca Huawei tot au intrat in acest domeniu, eu unul sunt curios cum ar arata o pereche de ochelari inteligenti produsi de ei, cu display si camera incorporate, pe langa difuzoare si microfon. In fond, avem smartphone-uri Huawei, ceasuri inteligente, fitness tracker-e si casti wireless de calitate, cu siguranta nu ar strica si o pereche de ochelari inteligenti Huawei.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    Cred ca ar fi fost interesant sa incerce o varianta cu inductie/conductie osoasa.

Lasa-ne un comentariu: