lab501.ro

TT Premium X1 RGB – Cherry MX Silver

Scris de: , in categoria: Periferice, in 1 October, 2019.

Concluzii

 
TT Premium X1 RGB a fost folosita timp de cateva saptamani pe post de tastatura principala, atat pentru redactarea articolelor, utilizare normala dar si gaming ocazional. Sentimentul in utilizare a fost destul de similar cu cel oferit de Corsair K70 RGB RAPIDFIRE MK2 SE, unde alegerea switch-urilor, impreuna cu greutatea si constructia solida au reusit sa ne impresioneze.

Punctul de actuare ridicat al switch-urilor Cherry MX Silver (1.2mm) este deja recunoscut pentru viteza de scriere mult imbunatatita pe care o ofera, insa acestea exceleaza si pe partea de gaming, unde un timp de raspuns cat mai rapid poate face diferenta, apasarea completa a tastelor nefiind necesara. Totusi, in opinia mea, keycaps-urile nu fac deloc cinste acestei tastaturi, atat prin textura prea lucioasa, cat si prin fontul folosit care nu permite iluminarea simbolurilor din josul tastei. Tastele rosii arata bine cand sunt oprite insa atunci cand sunt iluminate se aprind cu totul, nu doar legenda. Pentru o tastatura high-end ce poarta numele de TT Premium eu as fi folosit keycaps-uri PBT cu dubla injectie.

Desi ramane usor in urma competitorilor sai la constructie (integral plastic, keycaps-uri ABS slabe), nu putem spune acelasi lucru si legat de de software, acolo unde unde TT exceleaza. Utilitarul TT RGB Plus ofera posibilitati infinite de iluminare si sincronizare intre componentele sistemului, compatibilitatea cu Amazon Alexa si posibilitatea folosirii aplicatiei pe telefon sau tableta sunt intr-adevar ceva rar intalnit in aceasta gama de pret.

Pentru 650 RON in echiparea Cherry MX Silver (Speed), TT Premium X1 RGB este o tastatura cu un raport bun performanta / pret. Din pacate nu m-am putut obisnui cu tastele, forma, textura lucioasa si iluminarea incompleta nefiind pe gustul meu. Probabil este si vina indirecta a modelului Corsair K70 RGB RAPIDFIRE MK2 SE, care m-a rasfatat in review-ul trecut cu un set de taste PBT cu dubla injectie de mare arta. Astept sa vad asa ceva si pe urmatorul model de la TT Premium, as da chiar 200 lei in plus pentru asa ceva…

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: