lab501.ro

TT eSports Neptune Elite RGB

Scris de: , in categoria: Periferice, in 19 November, 2020.

Constructie

 
Neptune Elite RGB este o tastatura construita din plastic, cu exceptia placii superioare pozitionate sub taste, aceasta fiind construita de aluminiu, atat pentru rigidizare, cat si pentru impresia de taste care “plutesc” atunci cand este activata iluminarea si lumina se reflecta. Desi nu este foarte grea, in utilizare tastatura este robusta, nu flexeaza si nu scoate zgomote ciudate. Pe partea din spate avem 4 insertii de cauciuc care ajuta la stabilizarea perifericului pe orice suprafata, iar in caz de nevoie ne putem ajuta si de cele 2 picioare extensibile gradual.

In materie de switch-uri folosite, cei care opteaza pentru Neptune Elite RGB pot opta intre TTC Brown sau Blue. Modelul pe care l-am primit noi la test are switch-uri TTC Brown cu un punct de actuare de 2mm si o forta necesara de 45G, in timp ce cursa completa este realizata la 4mm. Keycaps-urile, atat cele standard, cat si tastele suplimentare rosu metalizat, nu beneficiaza de procesul de dublu-injectie, insa la acest pret nici nu putem avea asemenea pretentii.

In partea dreapta a ramei superioare avem butonul de volum si mute usor accesibile, imediat sub ele fiind pozitionate cele 4 taste multimedia. Macro-urile pot fi create chiar si hardware, on the fly, nu numai prin intermediul software-ului. Asadar, cand suntem in Normal Mode (non-Game Mode), putem folosi functiile macro pe care le-am programat hardware in timp ce functiile programate software functioneaza doar in modul Game Mode. Cele 5 taste macro se ascund in spatele combinatiei Fn + 7, 8, 9, 0 si – iar tasta + este dedicata inregistrarii de macro-uri.

Pe langa reglajul iluminarii si efectelor prin combinatiile Fn + F1 – F11 alte combinatii de taste interesante ar fi Fn + W ce inverseaza functiile sagetilor cu gruparea WASD, Fn + Delete pentru a reseta setarile la valorile implicite, in timp ce blocarea temporara a tuturor tastelor (impiedica apasarea accidentala) se face cu combinatia Fn + Num.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: