lab501.ro

Review – Corsair HS65 Surround

Scris de: , in categoria: Periferice, in 1 July, 2022.

Constructie si dotari

Noile HS65 Surround este o pereche de casti cu un design simplu si elegant, indiferent de culoarea pe care o alegem, lipsite de febra LED-urilor RGB. Testand modelul pe alb, este mult mai usor sa observam detaliile constructive ale castilor, cum ar fi spre exemplu imbinarea de materiale din zona cupelor: piele sintetica pe exterior, iar pe suprafata de contact cu urechea avem un material respirabil ce acopera spuma cu memorie din interior. Interiorul head-band-ului beneficiaza de asemenea de spuma cu memorie acoperita cu aceeasi piele sintetica la exterior, acestea mulandu-se mai bine pe particularitatile anatomice ale utilizatorului, pentru un maxim de comfort.

Materialele folosite sunt extrem de calitative, atat zonele din plastic (fin la atingere), cat si mesh-ul folosit in zona exterioara a cupelor, unde gasim si logo-ul producatorului. Amplasamentul rotitei de volum impreuna cu microfonul flip-to-mute este bine gandit, bratul acestuia fiind ajustabil si se poate indoi astfel incat sa poata fi pozitionat cat mai aproape de coltul buzei. O data gasit unghiul (in jur de 30 grade), microfonul va ramane in acea pozitie desi acesta este construit dintr-un plastic maleabil, dar totodata ferm.

Pentru structura interioara/ranforsarea a castilor s-a folosit aluminiu, un material ideal atunci cand vrei sa ai durabilitate dar si o greutate cat mai mica (acestea avand doar 282 grame), lucru necesar din moment ce in interiorul cupelor avem difuzoare cu un diametru de 50mm si magnet din neodymium. Dimensiunea head-band-ului recomanda Corsair HS65 Surround pentru utilizatori cu cranii nu foarte late, asadar avem aici o prima limitare atunci cand vorbim de confort in utilizare. Lungimea limitata a head-band-ului, impreuna cu ranforsarile din aluminiu ce nu sunt extrem de flexibile, pun presiune in zona superioara a cupelor insa aceasta este compensata extrem de bine de materialul din spuma cu memorie. Mai mult de atat, design-ul inchis al cupelor, la care se adauga si spuma cu memorie, etanseaza extrem de bine, sunetele din exterior fiind izolate.

Cablul de conectare se termina cu un jack de 3.5mm compatibil cu orice PC, Mac, PS4, PS5, Nintendo Switch, dar si cu anumite dispozitive mobile, HS65 Surround functionand in modul stereo. Lungimea cablului este una generoasa, 1.8m fiind suficient pentru miscare, acesta rezistand de-a lungul timpului, fiind construit din plastic maleabil (se curata si foarte usor).

Suportul pentru tehnologia Dolby Audio 7.1 Surround este realizat prin intermediul adaptorului USB, disponibil insa doar atunci cand avem instalat software-ul iCUE, lucru valabil si pentru activarea tehnologiei SoundID.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: