lab501.ro

Review – Adesso iMouse E30

Scris de: , in categoria: Periferice, in 17 December, 2019.

Adesso iMouse E30

 
Cel mai utilizat periferic pentru PC, mouse-ul, are o istorie care se intinde pe mai bine de jumatate de secol. De-a lungul timpului, produsul a evoluat, in diverse directii, mouse-ul mecanic, cu bila, sau track-ball-ul fiind doar cateva dintre acestea. In zilele noastre, senzorii optici sau laser au luat locul batranei bile de cauciuc, iar indragitul nostru periferic poate fi categorisit acum in functie de modul in care se conecteaza la PC (wired sau wireless) sau de scop (gaming, notebook).

Desigur, doar pentru ca mouse-ul a fost inventat in anii 60 nu inseamna ca s-a si bucurat de o popularitate ridicata in prima parte a existentei sale, productia de masa incepand in anii 80, impreuna cu Macintosh, Amiga si Atari ST, statutul de periferic superstar fiind cimentat datorita sistemului de operare Microsoft Windows, in anii 90.

Odata cu raspandirea mouse-ului printre utilizatorii de PC-uri, au aparut si primele probleme legate de disconfortul indus la nivelul incheieturii mainii in cazul unora dintre utilizatori. Din acest motiv, in 1994 era patentat primul concept de mouse vertical, acesta fiind lansat in serie in 2002, sub denumirea… Evoluent VerticalMouse.

De-a lungul timpului mai multi producatori au lansat cel putin un astfel de model, cum ar fi Evoluent, Speedlink sau J-Tech, insa adevarata recunoastere a venit recent, in momentul in care Logitech, unul dintre cei mai mari producatori de periferice, a lansat primul produs de acest gen din portofoliul sau.

In momentul in care un producator consacrat lanseaza un gen de produs, inseamna ca piata este pregatita pentru el si implicit exista interes din partea consumatorilor. Drept urmare, astazi ne-am gandit sa discutam despre un astfel de produs, trimis la teste de catre Adesso, o companie americana fondata in 1994, cu birouri in SUA, Europa si Taiwan si facilitati de productie in China.
 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Adesso iMouse E30

  1. Dor a scris pe:

    Nu știu ce e cu aceste suprafețe lucioase la mouși în contact cu palma. Acești mouși verticali mă întrigă. Pentru noul sistem ce sper să îl finalizez anul viitor, s-ar putea să iau astfel de mouse…

Lasa-ne un comentariu: