lab501.ro

HyperX Pulsefire Haste

Scris de: , in categoria: Periferice, in 9 March, 2021.

HyperX Pulsefire Haste

 
Orice domeniu trece printr-o evolutie constanta, la baza acesteia stand progresele tehnologice, care permit imbunatatirea constanta a produselor, respectiv diverse trend-uri, relatia producator / utilizator fiind de cele mai multe ori ambivalenta. Astfel, producatorii schimba uneori paradigma, aducand o modificare mai mult sau mai putin subtila unui produs, aceasta transformand radical experienta oferita utilizatorului si modul in care acesta utilizeaza sau priveste respectiva categorie de produse din acel moment.

La polul opus, interesul ridicat aratat de utilizatori pentru o trasatura anume, sau lipsa completa de interes a acestuia, ii arata practic producatorului in ce directie sa se indrepte si pe ce anume sa puna accent, pe ce functii sa se concentreze, respectiv la ce functii sa renunte. Desigur, aceasta ambivalenta nu este intotdeuna benefica… Uneori marea masa isi doreste altceva decat ar trebui sau nu remarca beneficiile aduse de o tehnologia cu adevarat utila, sau producatorii pun accentul pe functii inutile… dar asta este o alta poveste.

Cert este ca si mousii se supun acelorasi reguli ca orice alt produs, drept urmare in ultimii 20 de ani putem discuta de o evolutie constanta, cauzata de progres tehnologic (senzori din ce in ce mai performanti, switch-uri din ce in ce mai fiabile), respectiv de trend-urile influentate atat de producatori, cat si de utilizatori.

Astfel, am ajuns sa avem mousi cu sau fara fir, cu senzori din ce in ce mai performanti, cu switch-uri garantate sa reziste la peste 50 de milioane de apasari. Avem mousi simetrici sau asimetrici, pentru dreptaci sau stangaci, sau pentru ambele categorii. Mousi pentru priza de tip claw sau palm, mousi pentru FPS-uri sau MMO-uri, mousi usori, sau grei… sau ultra-usori.

Mai tineti minte cand unul dintre trenduri era includerea in pachet a unor greutati, pentru ca fiecare utilizator sa poata ajusta greutatea mouse-ului dupa bunul plac? Ei bine, in zilele noastre, trend-ul cel mai la moda este cel al mousilor ultra usori. Si daca discutam despre mousi ultra usori, inseamna ca discutam despre mousi perforati, cu cablu din paracord.

V-am povestit despre mai multe modele de acest gen pana acum, primul fiind Mountain Makalu 67. Totusi, daca acesta avea o greutate de 67g, modelul ultra usor de la HyperX, pe numele sau HyperX Pulsefire Haste, cantareste doar 59g!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: