lab501.ro

Panasonic DMC TZ20

Scris de: , in categoria: Gadget, in 15 April, 2011.

Alegerea unei camere foto compacte nu este deloc ușoară, mai ales când de cele mai multe ori în același buget se încadrează câteva zeci de modele de camere foto. Dacă ne gândim și la diferențele minime de preț (de maxim 20-30%) dintre unele modele compacte și camerele de buget dintr-o gamă superioară alegerea devine și mai grea. Deși nu putem testa în mod exhaustiv toate camerele foto aflate pe piață într-un an, vom încerca să testăm și să comparăm între ele modelele noi, astfel încât alegerea finală să fie puțin mai ușoară.

Azi vom testa Panasonic DMC TZ20, o cameră compactă apărută pe piață la începutul acestui an. Principalele caracteristici cu care se laudă această nouă cameră sunt următoarele: arie de focalizare – f=4,3-68,8mm (echivalent a 24-384mm pe o cameră de 35mm), un nou senzor MOS de 14,1 megapixeli (4320×3240) care permite captura video în rezoluție HD 1080i (format AVCHD – extensie .mts) și tragerea de cadre în rafală la 10 fps (frames per seconds), 5 fps cu opțiunea auto-focus ON, 2 fps cu auto-focus continuu ON sau „Intelligent Burst” care adaptează viteza de tragere a cadrelor la viteza subiectului fotografiat; zoom de 16x (sau 21x „intelligent zoom/resolution” – este o opțiune prin care, conform Panasonic, zoom-ul poate fi extins de la 16x la 21x fără o pierdere semnificativă a calității sau în cazul în care zoom-ul nu este utilizat crește calitatea imaginilor și a filmelor capturate); GPS integrat care salvează informațiile în EXIF-ul fiecărei poze, iar la final mai menționăm sistemul îmbunătățit de auto-focus Sonic Speed, procesorul Venus Engine FHD, sistemul de stabilizare Power O.I.S. și ecranul tactil de 3 inci.

Înainte de a discuta despre construcția camerei, ușurința de utilizare și meniu, să vorbim puțin despre bundle-ul oferit împreună cu aparatul foto. În cutie găsim într-o folie manualul camerei și certificatul de garanție, cablurile necesare pentru conectarea camerei la laptop / PC și TV. De asemenea, mai găsim în cutie încărcătorul bateriei camerei și un CD pe care găsim manualul și aplicațiile Photo funStudio 6.1 HD Lite Edition (destinat editării și managementului fotografiilor și video-urilor) și Super LoiLoScope (destinat editării filmelor), ambele aplicații doar pentru Windows.

Comentarii

5 comentarii la: Panasonic DMC TZ20

 1. Talmaciu florin a scris pe:

  caut acesoriile de la acest aparat. mi s-a furat cutia in care erau toate in ea, incarcator, alimentator, cd-ul. am fost la statiunea STRAJA si am uitat camera deschisa la pensiunea in care am fost cazati. dati-mi va rog frumos un sfat unde as putea gasi acestea de cumparat. am fost la diferite shop-uri de camere si aparate foto si nu aveau, stau cu aparatul in husa de mai bine de un an. va multumesc si scuzati-ma pt deranj.

 2. Talmaciu florin a scris pe:

  am uitat. este panasonic DMC-TZ20, lumix 21x, power O.I.S, 16x full HD.

 3. Talmaciu florin a scris pe:

  nr meu de tf este 0741342744

 4. Brumaru Sorin a scris pe:

  Florin, cred ca te-ar ajuta link-ul acesta …
  E o reprezentanta service !
  Cu bine !

  http://eshop.tsgrup.ro/

 5. Brumaru Sorin a scris pe:

  P.S. Trebuie doar sa completezi codul exact al aparatului( DMC -TZ20 ) si producatorul ( Panasonic ) in chenarele corespunzatoare si o sa-ti alegi ce-ti lipseste ! Bafta , daca mai e cazul ! ;)

Lasa-ne un comentariu: