lab501.ro

Optoma UHD550X 4K DLP Projector

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 4 September, 2017.

Teste

 
Am amplasat proiectorul pe un perete alb la o distanta de 3m, setand zoom-ul la maxim precum si lens shift-ul la +15%. Pe langa reproductia audio de calitate pe care am mentionat-o deja am remarcat imediat faptul ca UHD550X este silentios, spre deosebire de HD142X care era destul de deranjant atunci cand lampa functiona la putere maxima. Am inceput vizionarea cu un material 1080p, unde UHD550X s-a descurcat bine, luminozitatea de 2800 lumeni oferind o calitate buna de vizionare atunci cand avem intuneric total. Atunci cand in camera patrunde lumina naturala sau artificiala lucrurile nu mai stau atat de bine reducand destul de mult imersivitatea, totusi pentru o sala de sedinte / prezentari poate reprezenta o solutie buna.

Desi pe hartie gasim o cifra respectabila, constrastul oferit in realitate este destul de slab, negrul fiind mai mult gri. Trecand la materiale 4K, detaliile excelente fac lipsa contrastului sa treaca neobservata. Initial am fost circumspect la diferentele pe care le pot observa intre 4K si FullHD de la o distanta de 3-4m, dar UHD550X mi-a dovedit contrariul. Am incercat si emularea SDR -> HDR numai ca rezultatul a fost dezamagitor, UHD550X fiind certificat doar Rec. 709 asadar nu poate sa redea intreg spectrul de culoare necesar pentru o experienta HDR autentica.

Un alt aspect deranjant a fost decalajul intre sunet si imagine, acesta venind de la input lag-ul destul de mare. Prin urmare folosirea lui UHD550X ca proiector pentru jocuri nu este chiar indicata, in acest caz unui FullHD cu timp de raspuns mic este de preferat. Mai jos puteti gasi cate poze cu imaginea oferita de Optoma UHD550X, atat in rezolutie FullHD cat si in 4K.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: