lab501.ro

Optoma UHD550X 4K DLP Projector

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 4 September, 2017.

Optoma UHD550X 4K DLP Projector

 
Cu toate ca pe piata proiectoarelor nu s-a intamplat nimic revolutionar in ultimii ani, tehnologiile care erau candva inaccesibile cumparatorului de rand au devenit standard in anul 2017. Astfel, ne putem bucura in prezent de proiectoare cu rezolutie FullHD si timp de raspuns bun la preturi ce rivalizeaza cu cele ale monitoarelor de gaming high-end, un lucru de neconceput acum ceva timp. Dar cum ramane cu 4K, poate va intrebati?

In cazul televizoarelor, pretul in continua scadere a facut ca modelele 4K sa prinda din ce in ce mai mult avant – in acest moment putem gasi modele cu diagonala de 42-43″ sub 2000 lei, in timp ce modelele de 50″ au ajuns sub 2500 lei. Acest lucru este posibil in principal datorita maturizarii tehnologiei de fabricare a panourilor LCD, concurentei acerbe intre principalii producatori (Samsung, Sony, LG, Philips sau Panasonic), precum si productiei la scara larga a acestui tip de panou.

In cazul proiectoarelor, lucrurile stau cu totul altfel, pana de curand pretul modelelor cu rezolutie 4K fiind prohibitiv – peste 5000-6000 euro. Cu o istorie de aproape 15 ani, Optoma se concentreaza strict pe segmentul audio-video avand scopul declarat de a perfectiona tehnologiile existente pentru un raport pret / calitate cat mai bun. Prin urmare nu ne-a mirat faptul ca acestia au fost primii care au lansat de curand pe piata cel mai accesibil proiector 4K – UHD550X – cu un pret de comercializare de sub 2000 euro. Haideti asadar mai departe sa vedem de ce acest lucru a fost posibil si cum se comporta proiectorul in practica!
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: