lab501.ro

Everbuying F60B 4K WiFi Action Camera

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 15 June, 2016.

F60B

 
Nu cred ca reprezinta o noutate pentru nici unul dintre voi faptul ca sunt un pasionat utilizator de camere de actiune. Probabil ca aprecierea pe care o am pentru alunecarea pe zapada sau minunile lumii subacvatice are o contributie semnificativa in dezvoltarea acestei pasiuni, cert este ca utilizez diverse camere de actiune de ani buni si intre timp am si testat cateva modele pe care le-am considerat eu interesante.

Daca in review-ul lui Sony HDR-AS15 va explicam pe indelete ce sunt camerele de actiune, de unde vin si la ce le folosim, in anatomia tehnica a excursiei din Zanzibar va aratam ce putem surprinde cu astfel de camere pe timp de vara, iar in urma cu un an va prezentam GoPro Hero, un action cam accesibil.

Ati observat probabil ca nu am testat niciodata un varf de gama, cum ar fi de exemplu GoPro Hero 4 Black Edition. As fi putut face acest lucru, pentru ca orice producator are interesul sa puna accentul pe produsul cel mai costisitor. Am ales insa sa nu o fac, din cateva motive foarte simple. In primul rand, varfurile de gama se adreseaza, din punctul meu de vedere, profesionistilor, indiferent ca discutam despre videografi sau atleti care traiesc din sport si din activitati conexe (publicitate, etc). In al doilea rand pentru ca lucrurile sunt destul de clare de multa vreme in acest segment – esti profesionist, traiesti din asta, atunci vei utiliza unul sau mai multe modele de varf de la GoPro.

Asta nu inseamna ca nu exista si alte brand-uri sau modele pe piata, dar ecosistemul de accesorii al celor de la GoPro este imbatabil, iar produsele lor impun standardul in domeniu. Prin urmare nu prea ar avea rost sa testam asa ceva – indiferent de opinia mea, profesionistii vor achizitiona acelasi lucru. Un alt motiv pentru care nu am testat aceste varfuri de gama este convingerea mea personala ca un utilizator normal nu are nevoie de toate functiile pe care varfurile de gama le ofera. Nu, nu am simtit nevoia sa schimb Hero 2-ul multi ani de zile, in special pentru faptul ca functiile pe care modelele mai noi le-au adus au venit invariabil cu acelasi pret si anume o autonomie semnificativ mai redusa.

Nu in ultimul rand, pentru mine, la fel ca pentru majoritatea romanilor, snowboarding-ul sau snorkeling-ul sunt simple activitati recreative. Nu sunt profesionist, nu castig bani din asta, ba din contra, prin urmare nu se justifica investitia intr-un echipament video costisitor pentru cateva zeci de ture pe an. Sunt interesat insa de camere cu un bun raport calitate/ pret, pentru ca sunt convins ca Hero-ul meu nu este nemuritor si va veni un moment cand va trebui sa il schimb.

Prin urmare, am urmarit cu interes intrarea pe piata a companiilor chinezesti, care au produs zeci, daca nu sute de clone de GoPro in ultimii 2 ani, cu functii (cel putin declarate) high-end si preturi care au ajuns pur si simplu in domeniul derizoriului. Fiind familiar cu conceptul de ODM si OEM din domeniul smartphone-urilor, unde am testat suficiente implementari din China ca sa stiu pana unde pot ajunge prietenii nostri daca isi dau silinta, trebuie sa recunosc ca puzderia de clone de GoPro aparute pe piata m-au facut curios. Suficient de curios incat sa accept la teste o camera denumita F60B 4K WiFi Action Camera, comercializata de site-ul Everbuying.net.

 
Intro

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: