lab501.ro

Review – Creative MUVO 2c

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 22 January, 2019.

Creative MUVO 2c

 
In urma cu aproape 6 ani va povesteam despre TakeMS Survivor Sound System, o boxa portabila care avea cateva caracteristici interesante pentru pasionatii sporturilor in aer liber. Cu o memorie integrata de 4 sau 8GB, un acumulator de 1500 mAh si o carcasa metalica rezistenta, acest MP3 player portabil rezolva o problema simpla, dar larg raspandita, oferind posibilitatea de a asculta muzica in timp ce mergem cu bicicleta, ne dam cu placa sau schiem, fara a ne izola complet de lumea exterioara, ceea ce se intampla daca utilizam casti, de exemplu.

Pentru ca in momentul in care mergi pe bicicleta, alergi sau te dai cu placa, schiuri s.a.m.d, nu este chiar recomandat sa asculti muzica la casti. Desigur, multi o fac, insa eu unul prefer sa fiu constient de ce se intampla in jurul meu – alti sportivi care vin din spate si poate au pierdut controlul placii/schiurilor sau pur si simplu coboara mult mai repede si ma atentioneaza asupra acestui fapt, masini in trafic sau animale in padure/natura, sau pur si simplu dorinta de a avea un fundal sonor in momentul desfasurarii unei activitati sportive in timp ce pastrezi capacitatile de comunicare cu cei din jur.

Acestea sunt cele mai importante avantaje ale unui MP3 player portabil fata de o pereche de casti si sincer sa fiu pentru mine personal sunt avantaje importante. Nu am agreat niciodata ideea de a alerga afara sau de a ma da cu placa ascultand muzica la casti. Apreciez insa ideea de fundal sonor in timpul acestor activitati, cu conditia sa pastrez capacitatile de comunicare cu cei din jur si pot auzi foarte clar ce se intampla in jurul meu. Cu alte cuvinte, un produs necesar, interesant si mai ales foarte util.

Bun, bun, e recomandabil sa utilizam o boxa portabila, nu casti. Atunci de ce sa nu alegem unul dintre sutele de modele care se conecteaza la telefon prin Bluetooth, va veti intreba. Ei bine, raspunsul este destul de simplu. Pentru ca in practica, oricat de performante ar fi unele dintre aceste solutii, acumulatorul telefonului se poate descarca surprinzator de repede in momentul in care petrecem mai multe ore la temperaturi negative si mai si stam cu conexiunea Bluetooth activata.

Nu in ultimul rand, cand afara ninge si este frig, nu este neaparat indicat sa tot scoatem telefonul din buzunar pentru a schimba melodia – putem avea probleme cu condensul, cu umiditate care ajunge in locuri nedorite, in cazul telefoanelor care nu sunt rezistente la intemperii, s.a.m.d.

Personal, am ajuns la concluzia ca o boxa portabila echipata cu MP3 player si cateva butoane cauciucate este mult mai potrivita pentru aceasta activitate – instalam de la bun inceput un playlist in memoria inclusa, respectiv pe un card micro SD, apoi putem jongla comod intre melodii cu ajutorul butoanelor de care boxa noastra dispune. Avantajele sunt simple – spre deosebire de casti suntem constienti de ce se intampla in jurul nostru, iar spre deosebire de boxele care se conecteaza la telefon nu trebuie sa ne facem griji legate de autonomia acestuia sau de integritatea sa. Practic, expunem intemperiilor un device care costa 100-200 RON, nu 2000-3000.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: