Samsung Galaxy Note 8 – Specificatii, imagini si teste + preturi la operatori
Samsung Galaxy Note 8
Dupa problemele intampinate cu Galaxy Note 7, multi s-au intrebat daca Samsung vor renunta sau nu la seria Note, sau, dimpotriva vor incerca sa o resusciteze. Galaxy S8 si S8+ au reusit in mare masura sa redreseze imaginea producatorului coreean, asadar am dat o fuga pana la Londra saptamana trecuta pentru a pune mana pe Samsung Galaxy Note 8 si pentru a ne forma o impresie inainte de lansarea oficiala. Daca Note 7 putea fi considerat un telefon inovator in momentul lansarii pe piata, in ceea ce priveste Note 8 cei de la Samsung au mers pe cartea sigurantei. La o prima vedere, Samsung Galaxy Note 8 poate fi confundat extrem de usor cu un Galaxy S8+ atat in ceea ce priveste design-ul cat si dimensiunile.
Platforma din interior este preluata – asa cum ne asteptam – de la seria Galaxy S8, asadar avem de-a face cu un SoC fabricat in litografie pe 10nm, in versiunea europeana bazata pe Exynos 8895 Octa in timp ce versiunea americana este bazata pe Qualcomm Snapdragon 835. Ecranul este cu 0.1″ mai mare decat cel de pe Galaxy S8+, asadar avem de-a face cu un display Super AMOLED, cu o diagonala de 6.3″ si o rezolutie 1440 x 2960 pixeli (521 dpi), protejat de sticla Gorilla Glass 5.
Noi am butonat versiunea pentru piata din Europa, Exynos 8895 Octa fiind alcatuit din 4 nuclee optimizate de catre Samsung, tactate la 2.3 GHz si 4 nuclee Cortex-A53, tactate la 1.7 GHz. Solutia grafica utilizata este Mali-G71, in timp ce spatiul de stocare este reprezentat de 64GB memorie UFS 2.1 in timp ce memoria RAM a fost extinsa pana la 6GB LPDDR4. Galaxy Note 8 vine si cu un slot de card, in care putem monta card-uri de memorie micro SDXC de pana la 256GB.
Ca orice varf de gama lansat in ultimul timp, Samsung Galaxy Note 8 ruleaza cea mai recenta versiune de Android, mai precis 7.1.1 Nougat si este dotat cu un acumulator Li-Ion cu o capacitate de 3300 mAh. Cauza pentru care bateria este ceva mai mica decat a lui S8+ (3500mAh), o reprezinta stylus-ul integrat de Samsung in corpul telefonului. Acesta este un trademark pentru seria Note, in cazul de fata avand un varf mai subtire, care ar trebui sa imbunatateasca semnificativ ergonomia.
Am rulat rapid si doua benchmark-uri, pentru a vedea cum se compara Samsung Galaxy Note 8, iar acesta reuseste sa obtina rezultate ceva mai bune decat Galaxy S8, atat in Quadrant cat si in AnTuTu. Si daca tot suntem la capitolul comparatii cu S8, Samsung Galaxy Note 8 este rezistent la intemperii, la fel ca si acesta, fiind certificat IP68 (1m adancime, timp de 30min). SI performantele modemului integrat au ramas aceleasi, fiind vorba despre viteze de pana la 1Gbps pentru download, respectiv 150 Mbps pentru upload, datorita functiei Carrier Aggregation si modemului LTE CAT16. La capitolul conectica intalnim acelasi conector USB 3.1 Type-C, compatibil Fast Charge, pe care l-am putut vedea la treaba si in cazul lui Galaxy S8.
Galaxy Note 8 este primul smartphone Samsung care foloseste o solutie dual-camera pe partea din spate. Ambele camere utilizeaza senzori de 12MP, beneficiaza de stabilizare optica a imaginii si pot fi combinate pentru a realiza efecte interesante, de exemplu bokeh-uri spectaculoase prin intermediul functiei Live Focus. Camerele pot fi folosite si individual, una dintre ele avand un zoom optic 2x, pentru capturarea de imagini de calitate atunci cand suntem la o distanta mai mare de subiect. Camera frontala de 8MP este aceeasi ca si in cazul seriei Galaxy S8.
In ciuda dimensiunilor sale destul de mari, Note 8 se poate manui cu usurinta, lucru posibil datorita formatului atipic preluat de la ultimele modele din seria S. Accentul este pus pe productivitate, in acest scop Note 8 vine cu un stylus reproiectat usor de folosit pentru artisti sau chiar pentru a lua notite in timpul unei sedinte. Multitasking-ul procesorului cu 8 nuclee poate fi exploatat prin afisarea pe ecran a doua aplicatii simultan sau prin folosirea telefonului ca un sistem desktop prin intermediul dock-ului DEX. Utilizatorii din Romania care fac precomanda pentru noul Galaxy Note8 la partenerii Samsung vor primi cadou un dispozitiv Samsung DeX. Samsung Galaxy Note 8 va fi disponibil pentru un pret aproximativ de 1000 de Euro si va fi comercializat incepand cu 15 Septembrie.
Pana in acest moment, Vodafone Romania au anuntat disponibilitatea lui Note 8 pentru precomanda, impreuna cu Samsung DeX, pana pe data de 14 Septembrie. In magazinele Vodafone, Samsung Galaxy Note 8 poate fi achizitionat la un pret de la 259 de euro, impreuna cu abonamentul Super RED 89.
Orange Romania au anuntat disponibilitatea la precomanda, impreuna cu Samsung DeX, pana pe 14 Septembrie. In magazinele Orange, Samsung Galaxy Note 8 poate fi achizitionat pentru 595 Euro impreuna cu un abonament Orange Me 43, sau pentru 969 Euro liber de contract. Cel mai probabil vom vedea in curand oferte similare si de la ceilalti jucatori de pe piata telecom.
Comentarii
Matei, puțin mai multă atenție la prezentarea detaliilor tehnice ale lui Note 8!
Rezoluția nativă a ecranului terminalului coreean este 1440×2960(2k+) pixeli, nu 1080×2220(Full HD+) cum e prezentat în articol. Aceea este rezoluția setată din fabrică pe orice flagship Samsung a cărei rezoluție nativă a ecranului este 2k sau 2k+ în cazul Note 8. E setată așa pentru optimizarea consumului de energie.
Dar Note 8 are, repet, rezoluția displayului de 1440×2960 cu 521 ppi.
Multumim pentru atentionare, am corectat.
Cu plăcere.
Abia aștept review-ul lui Note 8!
Nu pot sa nu remarc bateria mai mica la note ca la s8, nu sa mai intamplat asa ceva … nu de alta dar se pare ca Samsung nu va alege prea curand drumul spre baterii mari dupa note 7.
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube