lab501.ro

Salus iT500 – Termostat cu comanda prin internet

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 22 October, 2015.

Salus iT500

 
Va mai amintiti serialul dedicat subiectului Internet of Things? Am fost atunci in Taiwan si am vizitat diverse companii care se concentreaza pe acest subiect, de la producatori cu traditie in domeniul IT si pana la fabrici de centrale termice si hote. Tot atunci va spuneam ca anumite implementari ale conceptului IoT mi se par momentan fortate si futuriste, in timp ce altele chiar au o utilitate practica greu de tagaduit.

Din acest motiv astazi veti putea citi pe NEXT despre un termostat. Da…stiu… dupa smartphone-uri, micro-PC-uri sau accesorii de gaming nu prea se potriveste un… termostat. Asa as fi zis si eu, daca nu as fi auzit imediat cuvantul magic “internet”. Eehehe, mi-am spus eu la inceput, inca o inventie revolutionara de genul frigiderului conectat la internet…

Dupa ce m-am documentat putin am ajuns la concluzia ca in cazul de fata lucrurile stau exact invers, termostatul Salus iT500 intrand exact la categoria “obiecte legate la internet cu o utilitate practica greu de tagaduit”. Prin urmare, astazi discutam despre un termostat. Inteligent, desigur, legat la internet, dotat cu butoane capacitive – intr-un cuvant un bun exemplu de aplicatie practica si utila a conceptului de Internet of Things.

 

Outro

Comentarii

3 comentarii la: Salus iT500 – Termostat cu comanda prin internet

 1. Costin a scris pe:

  Dacă termostatul este în living, cum îmi controlează el temperatura din baie sau bucătărie?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Daca te referi la cum functioneaza monitorizarea pe doua zone de temperatura, raspunsul este simplu – in baie sau in bucatarie montezi senzorul iT 300.

  Daca te referi la cum functioneaza un circuit cu doua zone de incalzire, exista mai multe solutii – doua vane motorizate, pompa de recirculare + vana motorizata, etc.

 3. Acum doi ani am plătit cam tot atat pe un termostat franțuzesc “care învață singur” dar fără sa se conecteze la internet. Pe atunci abia au apărut în America termostatele Nest de la Google, după doi ani nici acum nu sunt disponibile în Romania :(

  Apropo, AC-urile care se conectează la Internet sunt de ceva timp pe piață.

Lasa-ne un comentariu: