lab501.ro

Acer Iconia B1-721 Review

Scris de: , in categoria: Tablete, in 3 February, 2014.

Acer Iconia B1

 

Am mai discutat despre situatia nisei de piata destinate tabletelor accesibile din Romania, de altfel chiar in articolul precedent scris de colegul meu Monstru ati putut citi despre Serious FasTab, o tableta entry-level cu un pret de doar 279 de lei. In articolul de azi vom aborda o alta tableta accesibila, care face insa parte din zona mainstream. Este vorba despre cea de-a treia incarnare a modelului Giordano, mai precis Acer Iconia B1-721.

Chiar daca cei de la Acer nu se afla in topul marilor producatori de tablete (de talia Samsung sau Apple) introducerea pe piata din Romania a unei tablete accesibile care sa raspunda nevoilor majoritatii utilizatorilor poate fi un pas bun, atat pentru cota de piata cat si pentru popularizarea brandului. Spun asta deoarece s-ar consolida renumele adus de “succesele de casa” inregistrate deja in Romania pe zona telecom, cum ar fi faimosul Acer CloudMobile S500.

Fiind vorba despre o tableta destinata celor care sunt in cautarea celui mai bun raport dintre pret si performanta, Iconia B1-721 trebuie sa ofere un ecran bun, autonomie decenta si performante care sa permita rularea aplicatiilor (chiar si a jocurilor) la un nivel decent. Sunt convins ca epitetul “decent” are o insemnatate diferita pentru fiecare, de aceea utilizam in metodologia noastra de testare aplicatii cu rezultate obiective care ne vor oferi o imagine de ansamblu ce va permite fiecaruia o evaluare cat mai buna fata de nevoile sale.

Acer Iconia B1-7

Comentarii

6 comentarii la: Acer Iconia B1-721 Review

 1. gogu a scris pe:

  “Fiind vorba despre o tableta mainstream nu cred ca e o surpriza pentru nimeni utilizarea SoC-ului Mediatek MT6582. Astfel, SoC-ul este format dintr-un procesor quad-core Cortex-A7 tactat la 1.3 GHz si un GPU Mali-MP1 tactat la 500 MHz. Sistemul este completat de 1GB RAM si 16GB dedicati stocarii datelor. Bineinteles, avem si un slot microSD cu suport pentru carduri de maxim 32GB.”

  CPU Mediatek MT6582 – Dual-core 1.3 GHz, Cortex A7

  e dual sau quad?

 2. gogu a scris pe:

  cu aceste modele mainstream ar trebui sa incepeti testarea tabletelor si nu cu cele entry ce sunt toatal inutile.Scz dublu post

 3. George Post author a scris pe:

  E quad, am uitat sa modific si in tabel. Merci de corectura.

 4. Gogu – ce este inutil pentru tine poate fi foarte util pentru altii…mai ales daca nu au alte posibilitati…

 5. gogu a scris pe:

  Monstru-apreciez parerea ta dar daca nu ai bani sa-ti cumperi ceva decent ce rost are sa platesi o suma destul de mare raportata la performantele mediocre oferite de o astfel de tableta cind poti sa economisesti 50-100 lei si sa iti achizitionezi un produs decent.nu vad nici o logica in legatura cu aceast mod de gindire -iau ceva ieftin si prost doar ca sa zic ca detin si eu un produs “la moda” indiferent de performantele oferite-specific rominului.
  toata stima si respectul pentru ceea ce faceti,fara suparare,e doar parearea mea

 6. Pai gogu…ce puteau economisi cei care au luat S716S la 99 RON de Black Friday???

Lasa-ne un comentariu: