lab501.ro

Apple iPad 4 & iPad Mini

Scris de: , in categoria: Stiri, in 23 October, 2012.

Dupa cum se astepta deja toata lumea, in cadrul evenimentului Apple din aceasta seara, a fost prezentat iPad mini – un iPad cu o diagonala de 7.9 inch, display IPS si rezolutie de 1024×768 pixeli, exact ca display-ul prezent pe iPad 2. Cu alte cuvinte, aproximativ 250.000 de aplicatii proiectate si dezvoltate pentru iPad 1 si 2 au fost brusc revitalizate.

Din punct de vedere hardware, iPad mini are un SoC A5 care beneficiaza de un procesor ARM Cortex-A9 Dual-Core tactat la 1GHz si un chip grafic dual-core PowerVR SGX543MP2. SoC-ul A5, cu mici modificari (cum ar fi schimbarea procesului de fabricatie de la 45nm la 32nm) a mai fost folosit si in iPhone 4S, iPad 2, iPod Touch (gen. 5) si Apple TV (gen. 3 – single core).

Astfel, concluzia logica pe care o tragem de aici este ca iPad mini va avea aceleasi performante ca si iPad 2, atat ca si putere de procesare cat si ca performante 3D. La randul lui, iPad 2 are aceeasi performanta a procesorului ca si iPad 3 (early 2012), cu mentiunea ca performanta grafica este dubla la iPad 3 fata de iPad 2 / mini (datorita trecerii de la chip-ul grafic dual-core PowerVR SGX543MP2 la quad-core MP4).

iPad mini va avea preturi cuprinse intre $329 USD (16GB WiFi) si $829 USD (64GB 4G & WiFi). Va fi disponibil pentru pre-comenzi din 26 octombrie si va fi livrat incepand cu 2 noiembrie.

Inainte de prezentarea noului iPad mini, a fost lansata si noua generatia de iPad-uri (versiunea a 4-a, late 2012), generatia precedenta de iPad 3 datand din luna martie a acestui an. Noua generatie de iPad-uri nu aduce prea multe noutati, iPad mini fiind in mod evident vedeta evenimentului din aceasta seara. Noul iPad 4 are un nou SoC A6x care ofera performante duble fata de iPad 3. Cel mai probabil este folosit acelasi procesor din iPhone 5 impreuna cu un GPU Quad-core. Pe langa aceste modificari, mai avem si noul conector Lightning si conectivitate 4G, in rest, totul este identic cu versiunea precedenta (care de altfel nici nu mai apare in oferta Apple), inclusiv pretul.

Comentarii

9 comentarii la: Apple iPad 4 & iPad Mini

  1. DeMons a scris pe:

    Fara Steve Jobs…Apple se duce pe rapa, si la tablete dar si telefoane.
    Samsung Galaxy S III e cel mai bun telefon.Iphone 5 cei nou? – Nou design si cam atat?Si unpic mai rapid, dar e ca un Iphone 4 S.

    Am dreptate?

  2. Manuel A. a scris pe:

    +1

  3. Eu a scris pe:

    “Momentan este disponibil pt pre-comenzi din 26 oct”?
    E ceva gresit la propozitia asta:) Va fi disponibil poate

  4. George Post author a scris pe:

    Asa e, am corectat.

  5. Manuel A. a scris pe:

    @Eu: nu e gresit. Ceea ce ai semnalat tu se numeste hipercorectitudine.

    “Trenul pleaca maine la ora 5.” Ti se pare ca nu ai auzit aceasta propozitie niciodata?

  6. yo a scris pe:

    Apple se duce de rapa, au vandut 5 milioane de ip5 intr-un wend. Gandti inainte sa postati!

  7. DeMons a scris pe:

    @yo

    Mai bine gandeste tu ce postezi,nu tot ce auzi e adevarat, sau poate da dar au cumparat doar FAN MADE..In rest nimeni,pentru ca ei cred ca are nush ce asta ca na, cand esti fan nu crezi ce zic alti il cumperi si dupa aceea iti dai seama ca e fail .. Am dreptate?

  8. Manuel A. a scris pe:

    @DeMions: corect… Deja sunt competitori seriosi pe piata dar, desi nu-s fanboy, Apple va ramane mereu un “reliable/idiot proof brand”… Si de ce sa nu recunoastem un vis pentru unii… Cine ar zice nu unui Air sau acum mai noul si “pumped-up”-ul Mac… Eu am pus mana numai pe un Air de anul asta si sunt foarte impresionat…. Cine zice ca Apple e caca, vorbeste pzma din el. Aaaa, ca sunt scumpe…. Nu vrei sa dai cat cer, nu cumperi.

    Scurt pe doi! :D

  9. Eugen a scris pe:

    Las’ca Steve era si el dobitoc la multe chestii, 8″ e dimensiunea ideala pt. un tablet.

Lasa-ne un comentariu: