lab501.ro

Vodafone Smart II – Android de buget

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 27 June, 2012.

Root

 

In articolul sau cu Samsung Galaxy S2, colegul meu George a explicat (pentru cei care nu stiu deja) ce este si la ce foloseste root-area telefonului.

Rootarea sau rooting-ul este procesul prin care utilizatorul preia drepturile de administrare ale sistemului de operare. In mod normal Android nu permite utilizatorului accesul la toate functiile si optiunile sale in principal pentru a se proteja de cei care nu stiu exact ce fac si ar putea strica smartphone-ul complet. Desi sunt de acord cu aceasta modalitate de functionare, pentru utilizatorii avansati nu ar fi stricat o modalitate mai buna sau mai usoara de acces la drepturile de admin ale sistemului de operare.

Inainte de a incepe trebuie sa mentionez faptul ca orice actiune descrisa in continuare duce la anularea garantiei smartphone-ului. De asemenea, orice pas gresit, nerespectare a indicatiilor sau pur si simplu din motive care nu tin de pasii descrisi in continuare, va putea duce catre brick-uirea / ajungerea in stare de nefunctionare a smartphone-ului. Astfel, fiecare utilizator care urmeaza tutorialul de mai jos o va face pe propria raspundere si intelege ca nu suntem responsabili si nu vom putea oferi solutii, raspunsuri sau suport decat in conditii limitate in stransa legatura cu timpul avut la dispozitie si cunostiintele pe care le avem.

Pentru a root-a Smart 2-ul trebuie mai intai sa descarcam fisierele necesare de aici (fisierul a fost creeat de user-ul bassalh123 de pe xda-developers). Odata descarcat fisierul necesar, acesta trebuie copiat in radacina cardului microSD. Urmatorul pas este boot-area in meniul de recovery. Acest lucru se face inchizand telefonul, apoi pornind telefonul tinand apasate tastele Volum + si Power. In momentul in care telefonul vibreaza, dam drumul tastei Power si tinem tasta Volum + apasata pana apare pe ecran meniul de recovery. Este indicat ca inainte de root-are sa faceti un back-up din acest meniu (back-up and restore).

Navigati in meniu folosind tastele Volum + si -. Tasta Home reprezinta confirmarea selectie in timp ce tasta Back ne aduce in ecranul anterior. Selectati “install zip from sdcard” si apasati Home. Selectati “choose zip from sdcard”.

Selectati fisierul VodafoneSMart2SU si confirmati. Dupa ce ati facut acest lucru, reveniti in ecranul anterior folosind tasta Back si selectati “reboot”. Dupa ce deschideti telefonul veti avea aplicatia SuperUser instalata.

Pana in momentul de fata nu exista custom ROM-uri sau ROM-uri cu ICS pentru Vodafone Smart II, insa asteptam cu nerabdare acest lucru. Driverii pentru Alcatel sunt deja disponibili aici, asa ca ar trebui sa vedem cat de curand si Gingerbread non-Custom sau Ice Cream Sandwich si pentru Vodafone Smart II (in cazul in care acesta din urma poate rula).

Comentarii

60 comentarii la: Vodafone Smart II – Android de buget

  1. Monstru Post author a scris pe:

    De la Android 4.0 in sus SS-urile se fac apasand simultan sageata in jos si power. Daca ai un telefon mai vechi, poti folosi aplicatia asta

    http://next.lab501.ro/editorial/monstru-top-5-aplicatii-android-2012/4

  2. salut am si eu o problema detin un vodafone smart 2 si nu am cum sa instalez zip pe sd card
    pentru ca nu imi apare pe recovery mode install zip from sd card ce e de facuut plzzzz astept raspuns urgentt!!

Lasa-ne un comentariu: