lab501.ro

Review – Samsung Galaxy A8 2018

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 2 April, 2018.

Concluzii

 
Si uite asa am testat inca un smartphone Samsung, dintr-un alt segment de pret, iar de aceasta data parca nu mai suntem deloc pesimisti. Vedeti voi, aveam nevoie de acest review pentru a constientiza pe deplin ceva ce am intuit inca din momentul lansarii lui Galaxy S8. Discutam de ani de zile de experienta in utilizare si intotdeauna ne-am concentrat asupra performantelor hardware (chipset, camera, display). Cu toate acestea, experienta in utilizare inseamna mai mult decat atat, inclusiv modul in care te simti cand tii telefonul in mana.

Motiv pentru care, am ajuns in 2018 sa observam un paradox. Galaxy S9 ofera performante net superioare fata de Samsung Galaxy A8 2018, din orice punct de vedere. Cu toate acestea, pentru mine personal, confortul la nivel tactil, cand tin telefonul in mana, lipseste cu desavarsire. Ei bine, chiar daca formatul este similar, Galaxy A8 2018 imi ofera exact acest confort. Iar aspectul care schimba complet paradigma este nivelul la care smartphone-urile mainstream au ajuns in ultimii 2 ani.

Astfel, chiar daca nu se ridica la inaltimea performantelor lui S9, A8 ofera suficienta putere de calcul, suficiente performante pe partea de camera si suficiente performante din punct de vedere al display-ului sau al modemului, astfel incat un utilizator mai atipic, cum as fi eu, sa poata trece cu vederea diferentele si sa opteze pentru telefonul care sta cel mai bine in mana.

Iar in acest caz, pentru mine personal, Samsung Galaxy A8 2018 sta mai bine in mana si imi este mult mai usor sa il utilizez zilnic. Coroborand acest aspect cu performantele pe care le ofera din orice punct de vedere, strict pentru mine personal Galaxy A8 este mult mai potrivit decat S9. Si daca am ajuns sa spun asta despre un mainstream, in comparatia cu modelul de varf, inseamna ca progresul inregistrat in acest segment in ultimii ani este cu adevarat remarcabil si vor exista cu siguranta si alti utilizatori pentru care A8 poate fi telefonul ideal, pentru un pret mai putin usturator decat cel al modelelor de varf.

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – Samsung Galaxy A8 2018

 1. UN U a scris pe:

  Cel mai urat telefon de la Samsung, are marginile alea odioase ,iar prețul extrem de mare ,prevăd un an bun pt Samsung

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Marginile? Cred ca sunt exact asa cum au avut toate telefoanele normale in ultimii 5 ani. Preferi abominatiile cu laterale curbate?

 3. Alecu Costin Robert a scris pe:

  UN U – Da si eu prevad un an bun pentru samsung…tot pe primul loc o sa ramana si anul acesta. A8-ul este superb, pentru mid e numai bun.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Alecu – exact asta este si parerea mea…

 5. bregelion a scris pe:

  Singurul telefon Samsung care mi-a facut si-mi face in continuare cu ochiul. Am avut ocazia sa-l testez un pic intr-un orange shop si nu-l mai puteam lasa din mana.Sta extraordinar de bine in mainile mele, eu fiind utilizator de telefoane mai mici asa (iphone SE, 5S). Cred ca o sa mi-l cumpar.

Lasa-ne un comentariu: