lab501.ro

Review – POCO F3

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 10 June, 2021.

Concluzii

 
Asa cum am spus-o in nenumarate randuri, competitia in segmentul high-end este mult mai usor de urmarit si evaluat, fiecare producator oferind pur si simplu tot ce are mai bun din punct de vedere tehnologic. In momentul in care ne indreptam atentia inspre alte segmente de pret, lucrurile se schimba dramatic, competitia fiind mai apriga ca niciodata, datorita compromisurilor pe care fiecare producator trebuie sa le faca pentru a oferi un smartphone bine echilibrat, cu un pret accesibil.

Unii producatori aleg sa sacrifice performanta chipset-ului, altii calitatea display-ului, iar altii performanta camerei. Nu in ultimul rand, design-ul, materialul din care sunt construite, certificarile pentru rezistenta la intemperii, toate acestea fac parte din arsenalul pe care fiecare producator il are la dispozitie in momentul in care incearca sa gaseasca reteta pentru smartphone-ul mainstream ideal.

De aceea, strategia celor de la Xiaomi este salutara, chiar daca uneori multitudinea de produse comercializate in aceeasi gama de pret, de exemplu 1400 – 1900 RON in cazul de fata, are uneori tendinta de a genera confuzie in randul consumatorilor. Pe de alta parte, daca acestia depun un minim de efort pentru a se documenta corespunzator, vor descoperi ca in aceasta gama de pret, de exemplu, Xiaomi comercializeaza o multitudine de modele complementare, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale, astfel incat fiecare poate alege modelul care i se potriveste cel mai bine.

Si daca ne referim strict la cele doua modele testate saptamana aceasta, avem la dispozitie un smartphone cu un display excelent si o camera care se apropie de zona flagship, bazat pe un chipset ceva mai accesibil (Redmi Note 10 Pro), respectiv un smartphone care pastreaza display-ul excelent, dar utilizeaza o solutie ceva mai comuna pentru camere, insa iese in evidenta datorita chipset-ului high-end utilizat, adica POCO F3. Ambele au un design elegant, ambele au un raport calitate / pret optim, insa publicul tinta este diferit.

Astfel, probabil ca majoritatea utilizatorilor casnici se vor orienta inspre Redmi Note 10 Pro, datorita performantei camerei. In fond, nu toata lumea are nevoie de cine stie ce performanta la capitolul chipset pentru utilizare zilnica. La polul opus insa, cei care isi doresc sa ruleze cele mai recente jocuri in cele mai bune conditii, vor opta cu siguranta pentru POCO F3, acesta oferind o performanta excelenta si un display capabil sa evidentieze aceasta performanta, pentru o fractie din pretul telefoanelor care ofera aceeasi putere de calcul.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: