lab501.ro

Review – Huawei Mate 9 MHA-AL00

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 22 February, 2017.

Autonomie

 

Asa cum stiti, testam autonomia atat cu ajutorul testelor sintetice, cat si in practica. Primul scenariu testat este intotdeauna cel in care folosim device-ul in mod normal: ascultam muzica, ne uitam la videoclipuri pe Youtube, ne jucam, stam destul de mult pe net, utilizam aplicatiile de social media (G+, Facebook) si nu in ultimul rand folosim camera foto/video, toate acestea cu luminozitatea setata la 100%. Desi acest scenariu are un nivel de repetabilitate egal cu zero este totusi relevant pentru un utilizator de tableta, deoarece fiecare isi cumpara device-ul pentru a-l utiliza, nu pentru a rula teste sintetice de baterie.

Al doilea scenariu este cel in care folosim aplicatia LAB501 Battery Life pentru a testa autonomia in doua situatii cu un nivel foarte ridicat de repetabilitate, mai precis rularea unui film 720p, respectiv rularea unui joc.

Mate 9 nu dezamageste nici la capitolul autonomie, acumulatorul de 4000 mAh, cuplat cu un chipset de ultima generatie compensand luminozitatea ridicata a display-ului IPS. Astfel, aproape 10 ore de redare continua de material video sau 6 ore de gaming non-stop stau la indemana utilizatorilor, in timp ce performanta in utilizare zilnica nu este deloc mai prejos. Am utilizat Mate 9 intensiv timp de o saptamana cu datele si locatia activate, calatorind destul de mult in fiecare zi si in fiecare seara ajungeam la hotel cu 20-30% baterie.

Ca sa intelegeti mai bine ce vreau sa spun, in 7 zile am consumat 3.56GB de date in regim 4G+, in timp ce am calatorit prin Taiwan ~750KM cu datele pornite, am realizat 1138 de fotografii si 14 filme si am navigat zilnic cu ajutorul Google Maps.

 
Autonomie

Screenshot_20170213-182234

Screenshot_20170219-160105

Comentarii

4 comentarii la: Review – Huawei Mate 9 MHA-AL00

 1. Ionela Peica a scris pe:

  Superb review-ul. Felicitări !

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Multumim :)

 3. Ionescu a scris pe:

  Foarte profi. Felicitari. Am un mate8 care nu ma dezamageste nicio secunda. O remarca daca imi premiti. Are app drawer. Cum tocmai am trecut la nougat cu mate8-ul, l-am descoperit in meniul setarilor la “stil ecran pornire” si il gasesti acolo.

 4. Greuceanu a scris pe:

  Excelent review,excelent telefon!
  Fascinante meleagurile orientale și peisajele.
  Și când te gândești că încă există destui limitați care consideră că este o blasfemie să compari fotografiile unor telefoane de top cum este cazul celor enumerate de tine cu cele ale anumitor DSLR sau compacte.
  Tare mi-așa dori să mai faci un review foto comparativ cu câteva telefoane plus câteva DSLR pentru a se observa ca în majoritatea situațiilor calitatea foto a telefoanelor de top coincide cu a unor DSLR,cu excepțiile de rigoare.

Lasa-ne un comentariu: