lab501.ro

Review – Huawei Mate 30 Pro

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 6 April, 2020.

Huawei Mate 30 Pro

 
Asa cum am mai mentionat si cu alte ocazii, exista articole care se scriu practic singure si articole care sunt greu de scris, din varii motive. Pentru ca, pe langa faptul ca nu intotdeuna avem de-a face cu produse care exceleaza din orice punct de vedere, sau dezamagesc complet, acestea fiind de altfel cele mai simple articole de scris, exista si situatii, destul de rare, ce-i drept, in care aprecierea subiectiva, impactul pe care produsul il are asupra autorului, nu se potriveste intocmai cu latura obiectiva a review-ului. Pentru ca… motive… multe motive, pe care culmea, in marea lor majoritate le vom intalni in acest articol.

Pana si existenta articolului in sine a fost usor problematica in cazul de fata. Pentru ca Huawei Mate 30 Pro a fost anuntat in toamna trecuta, dar a ajuns in Romania undeva spre sfarsitul anului trecut / inceputul anului acesta. De obicei, nu se pune problema, in special in cazul smartphone-urilor, sa testam atat de tarziu dupa lansare. Pe de alta parte, nu l-am primit chiar tarziu, raportat la Romania, telefonul fiind in posesia mea de mai bine de o luna. Si totusi am stat mult pe ganduri daca sa il testez sau nu.

Pe de o parte, avem de-a face cu o situatie controversata, in care politicul isi face simtita influenta in sfera tech. Si daca exista un subiect pe care nu il voi aborda niciodata sub orice forma, acesta este politica. Pe de alta parte, este vorba despre un produs iesit in comun si in conditiile in care in ultima perioada s-au lansat pe piata Huawei P40 si Samsung Galaxy S20, trebuia testat. Pentru ca are legatura directa cu noile flagship-uri, fiind pozitionat direct in segmentul lor, atat din punct de vedere al pretului, cat si al performantelor.

Mai mult decat atat, pentru a complica si mai mult lucrurile, faptul ca l-am avut la dispozitie o perioada atat de lunga nu a implicat beneficiile uzuale. In mod normal, daca testez un telefon o luna, atunci inseamna ca am calatorit mult, am avut ocazia sa il testez in cele mai grele si variate conditii si mi-am dat seama in practica de o serie de lucruri pe care nu le poti vedea dintr-o simpla serie de teste.

Dar… ce sa vezi, traim vremuri inedite, in care calatoriile sunt, cel putin pentru moment, amintiri frumoase, iar activitatile exterioare se rezuma la aprovizionarea saptamanala, din spatele mastii, a manusilor si a ochelarilor de protectie. Nu chiar conditii optime pentru a testa un smartphone. Asa ca, saracul Huawei Mate 30 Pro nu are parte doar de controverse ci si de o perioada de testare absolut iesita din comun, din punctul meu de vedere. Ceea ce a contribuit din plin la dificultatea redactarii acestui articol.

Chiar si asa, dupa ce draft-ul a stat cuminte pe server saptamani intregi, in care eu mai pozam ceva prin birou, ma gandeam daca sa ma apuc sa il scriu sau nu, renuntand in favoarea altor articole, ei bine, azi e ziua aceea in care chiar m-am apucat de treaba, am lasat deoparte orice angoasa si mi-am zis hei… P40 si S20 sunt deja lansate, poate vin si la review in curand, telefonul este deja testat, asa ca lasa gargara monstrule si treci la treaba. Ca doar nu l-ai testat degeaba.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Huawei Mate 30 Pro

  1. Stefan a scris pe:

    P30 Pro este unul dintre cele mai reusite smarphone-uri, pe care am avut ocazia să le utilizez, imi place enorm de mult, mai ales culoarea breathing crystal, camerele leica pentru poze de exceptie, autonomia bateriei care ma tine undeva la 2 zile, faptul ca nu se blocheaza atunci cand folosesc mai multe aplicatii si site-uri in acelasi timp. Foarte tare!!!

Lasa-ne un comentariu: