lab501.ro

First contact – Xiaomi 12S Ultra

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 25 July, 2022.

Xiaomi 12S Ultra

 
Nici nu au trecut inca trei luni de cand va povesteam despre noua serie Xiaomi 12, respectiv despre flagship-ul Xiaomi 12 Pro, iar cei de la Xiaomi se afla iar sub lumina reflectoarelor, anuntand… o noua serie de smartphone-uri high-end, mai precis seria Xiaomi 12S. Alcatuita din trei modele, mai precis Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro si Xiaomi 12S, noua familie de telefoane Xiaomi introduce parteneriatul cu Leica, precum si o noua camera principala impresionanta, in cazul modelului 12S Ultra.

Din pacate insa, cel putin in momentul de fata aceasta serie este comercializata exclusiv in China si nu stim inca daca vom primi in viitor si versiuni globale sau nu. Cu alte cuvinte, astazi discutam despre tehnologie, nu despre un produs pe care vom avea in curand posibilitatea sa il achizitionam, motiv pentru care nici nu avem de-a face cu un review, ci mai degraba cu o scurta prezentare. Bine, al doilea motiv ar fi faptul ca Xiaomi 12S Ultra a petrecut in compania mea fix jumatate de ora, cantitatea de sample-uri in afara Chinei fiind destul de limitata.

Chiar si asa insa, ne-am bucurat sa vedem cum arata cel mai nou varf de gama Xiaomi, pentru ca daca Xiaomi 12 Pro a reusit sa ne impresioneze, 12S Ultra duce lucrurile si mai departe, oferind o serie de functii ultra high-end. Astfel, avem de-a face cu cel mai mare senzor pentru camera principala montat pana acum pe un telefon, mai precis monstruosul Sony IMX939 in format 1″ (50MP), cuplat cu un obiectiv Leica Summicron cu 8 elemente, cu o focala echivalenta 23mm si o deschidere a diafragmei F1.9.

Camera ultra-wide este bazata pe un senzor Sony IMX586 de 48MP, cuplat cu un obiectiv cu o lungime focala echivalenta de 13mm si diafragma F2.2, in timp ce camera telephoto este bazata pe un al doilea senzor Sony IMX586, cuplat cu un obiectiv cu o lungime focala echivalenta 120mm si diafragma F4.1. Desigur, fiecare camera este echipata cu autofocus cu detectie de faza, iar lentilele au fost acoperite cu mai multe straturi de protectie impotriva aberatiilor cromatice.

Nu in ultimul rand, discutam despre posibilitati avansate de captura video, Xiaomi 12S Ultra fiind capabil de filmare Full HD cu 480 de cadre pe secunda, sau filmare HD cu 3840 de cadre pe secunda, iar la capitolu foto avem de-a face cu o serie de stiluri (Leica Authentic Look, Leica Vibrant Look) si filtre (Leica Vivid, Leica Natural, Leica BW Natural, Leica BW High Contrast) dezvoltate impreuna cu Leica. Si daca tot am mentionat acumulatorul, Xiaomi 12S Ultra este echipat cu un chip Xiaomi Surge P1 pentru incarcare rapida, respectiv un chip Xiaomi Surge G1 pentru managementul bateriei.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: