lab501.ro

ASUS PadFone

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 17 July, 2012.

Concluzii

Per total, Padfone-ul este o realizare foarte importanta pentru ASUS, compania taiwaneza reusind sa impresioneze din multe puncte de vedere. Pe de o parte avem 3 produse de calitate, care realizeaza un ansamblu extrem de interesant si inovativ. Un telefono-tableto-netbook care este extrem de util in deplasari in principal datorita modularitatii.

Padfone-ul in esenta este un smartphone foarte reusit, partea de performanta extrem de bine pusa la punct, design-ul si materialele de calitate fac ca acesta sa fie de sine statator un concurent redutabil pe piata. Daca adaugam in mix si tableta si chiar tastatura avem deja un produs complex cu care niciun alt competitor nu se poate lauda inca. Si asta face ca subiectul testului de azi sa fie unul dintre cele mai interesante produse testate de mine pana in prezent.

Din pacate, autonomia telefonului strica putin aceasta imagine, precum si camera foto care nu se poate compara cu ceea ce am vazut in cazul unor telefoane din zona superioara a pietei. Nu in ultimul rand, dimensiunile si greutatea tabletei si a dock-ului ar putea sa nu fie pe placul celor care isi doresc o tableta usoara sau un device “ultrabook-ish” din acest punct de vedere. Cred ca aici mai au de lucru cei de la Asus, si Padfone-ul poate fi imbunatatit.

Probabil stand sa cititi aceste concluzii va intrebati de ce nu zic nimic despre pret. Ei bine exact asta urmeaza, sa detaliem cam cat ne-ar costa toata distractia si sa vedem daca merita investitia. In principiu bundle-ul tableta + telefon ne-ar costa cam 900 de dolari, pentru inca 100 putand avea si ASUS Station Dock-ul. Deci un total de 1000 de dolari pentru pachetul complet. Not bad… ce as putea sa imi iau in aceeasi suma.?

Un smartphone decent se vinde pe la 600 de dolari. O tableta de asemenea intre 600 si 700 de dolari. Accesoriul cu tastatura si touchpad ar fi in jur de 100 dolari si el, atingand un total de 1300 – 1400 de dolari. In acest caz cred ca Padfone este raspunsul clar pentru cei care vor o combinatie reusita intre smartphone, tableta si netbook. Totusi, ca in cazul oricarui produs multi-functional, trebuie sa tinem cont de faptul ca variantele dedicate prezinta un nivel mai ridicat de performanta. Evident, si pretul cerut pentru aceasta performanta este mai mare daca decidem sa achizitionam separat un smartphone bun si o tableta performanta.

Comentarii

Niciun comentariu la: ASUS PadFone

Lasa-ne un comentariu: