lab501.ro

Review – LG gram 17

Scris de: , in categoria: Notebook, in 22 August, 2022.

LG gram

 
Lumea din jurul nostru se schimba constant, indiferent daca discutam despre aspecte sociale, economice sau, de ce nu, despre tehnologie. De fapt, domeniul care ne pasioneaza pe noi, cel al tehnologiei informatiei, este probabil unul dintre cele mai dinamice domenii din ultimul secol, avand un impact urias asupra modului in care traim, cel putin in ultimii 30-40 de ani. Pentru ca progresele tehnologice inregistrate in aceasta perioada au dus la aparitia unor serii intregi de produse, care au afectat dramatic modul in care lucram, comunicam sau ne relaxam.

Desigur, o buna parte din companiile care sunt omniprezente acum in viata noastra isi au radacinile in perioada boom-ului economic din epoca post-belica, un bun exemplu in acest sens fiind si cei de la LG. Astfel, compania a fost fondata in 1958, sub denumirea Goldstar, producand primele electrocasnice coreene, care s-au bucurat de un real succes. De altfel, cei mai putin tineri dintre noi, printre care si subsemnatul, isi amintesc si acum televizoarele Goldstar, care si-au facut aparitia pe piata din Romania incepand cu 1990.

Ei bine, in 1995, Goldstar se uneau cu Lucky Chemical si LS Cable, schimbandu-si denumirea in Lucky-Goldstar, devenit ulterior LG Electronics. Practic, discutam despre unul dintre cele mai mari conglomerate de companii din Coreea, care activeaza in mai multe domenii pe piata internationala, producand telefoanele mobile (am testat cateva modele pe NEXT in trecut), sau televizoare. Cei mai multi utilizatori din Romania ii cunosc probabil drept unii dintre cei mai mari producatori de televizoare din lume.

Desigur, o companie atat de mare activeaza in multiple domenii si ofera sute de tipuri de produse, drept urmare nu ar trebui sa ne mire faptul ca LG produc notebook-uri, de mai bine de 10 ani. Evident, la inceput acestea au fost comercializate in Coreea, unde s-au bucurat de un real succes, ulterior facandu-si aparitia si serii comercializate pe piata internationala. O astfel de serie este LG gram, o familie de notebook-uri lansata in 2015, care a pus de la bun inceput accentul pe notebook-uri usoare si subtiri, primele modele avand o greutate mai mica de 1Kg.

Si daca la inceput discutam exclusiv despre modele de 13 sau 14″, gama a crescut de-a lungul timpului, facandu-si aparitia si modele de 15, 16 si 17″. Modelul despre care vom discuta astazi se numeste LG gram 17 si este, evident, un notebook de 17″ cu o greutate foarte redusa. Un aspect interesant, deoarece majoritatea producatorilor nu incearca sa combine ultraportabilele cu display-urile de mari dimensiuni.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – LG gram 17

  1. anonim a scris pe:

    Poze cu detalii incarcator … Respect !

Lasa-ne un comentariu: