lab501.ro

Review – Lenovo IdeaPad 5 14ALC05

Scris de: , in categoria: Notebook, in 25 June, 2021.

Lenovo IdeaPad 5 14ALC05

 
Dupa cum stiti, cea mai noua generatie de procesoare AMD Ryzen Mobile, Cezanne, a fost lansata la inceputul acestui an, producatorul american dezlantuind nu mai putin de 8 procesoare din seriile H/HS/HX, respectiv 6 procesoare din seria U. Acestea din urma sunt impartite in doua categorii, in functie de arhitectura care sta la baza procesorului. Astfel, 5400U, 5600U si 5800U sunt bazate pe arhitectura Zen 3, avand numele de cod Cezanne, in timp ce 5300U, 5500U si 5700U sunt bazate pe o versiune imbunatatita a arhitecturii Zen 2 si poarta numele de cod Lucienne.

Dupa cum v-am povestit in Ianuarie, Lucienne nu este un simplu rebranding al familiei Renoir, producatorul optimizand cateva aspecte importante. Astfel, controller-ul de memorie poate utiliza acum pana la 32GB LPDDR4X 4266 sau 64GB DDR4 3200, alimentarea acestuia este realizata separat de alimentarea nucleelor, IMC-ul primind acum un mod de functionare denumit deep power state.

De asemenea, fiecare nucleu poate primi acum o tensiune de alimentare individuala, per core, sarcinile care ruleaza in mod single-core sunt alocate acum aceluiasi nucleu, cel mai performant, iar trecerea de la idle la load se realizeaza mult mai rapid decat in cazul generatiei Renoir. Nu in ultimul rand, desi avem de-a face cu aceeasi solutie grafica integrata ca si in cazul procesoarelor Renoir, sistemul de alimentare al acesteia a fost de asemenea imbunatatit, solutia grafica integrata in Lucienne fiind tactata cu 150MHz mai sus decat solutia grafica integrata in procesoarele Renoir echivalente.

Pana acum, v-am prezentat 3 modele din gama H, respectiv 2 modele din gama U, mai precis AMD Ryzen 5 5500U (Lucienne), respectiv AMD Ryzen 5 5800U (Cezanne). Ei bine, astazi a venit momentul sa vedem cum se comporta cel mai puternic procesor Lucienne, mai precis AMD Ryzen 7 5700U. Mai mult decat atat, a venit momentul sa il vedem la treaba intr-un notebook nou de la Lenovo, mai precis Lenovo IdeaPad 5 14ALC05, un ultra-portabil construit din metal, care incearca sa ofere cat mai multe dotari pentru un pret de aproximativ 3499 RON.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: