lab501.ro

Review – HUAWEI MateBook 14s 2021

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 18 November, 2021.

HUAWEI MateBook 14s

 
Asa cum v-am mai povestit si cu alte ocazii, HUAWEI s-au extins considerabil in ultimii doi ani, indiferent daca discutam despre wearables, headset-uri TWS, solutii de retelistica sau notebook-uri. Astfel, din 14 produse HUAWEI testate in 2020, 4 erau notebook-uri, iar din 10 produse HUAWEI testate anul acesta, 2 au fost de asemenea notebook-uri. Producatorul asiatic a lansat o serie omogena de produse, dedicate in special celor care pun accentul pe design si portabilitate, un alt atuu indiscutabil al notebook-urilor HUAWEI fiind HUAWEI Share, adica interoperabilitatea intre notebook, telefon, casti, s.a.m.d.

Desigur, succesul intr-un anumit segment de piata nu se obtine doar prin lansarea unor produse performante, cu un bun raport calitate / pret, ci si prin asigurarea unei prezente constante in respectivul segment de piata, prin integrarea celor mai noi tehnologii disponibile.

Astfel, anul acesta HUAWEI au lansat mai multe notebook-uri, bazate pe cea mai recenta generatie de procesoare Intel Core, un bun exemplu in acest sens fiind si modelul despre care vom discuta astazi, mai precis HUAWEI MateBook 14s. Acesta este bazat pe un procesor Tiger Lake, din cea de-a 11-a generatie Intel Core si este certificat Intel Evo.

Asa cum v-am mai povestit, programul Intel Evo este practic o serie de recomandari pentru integratorii procesoarelor din cea de-a 11-a generatie Intel Core, echipate cu o solutie grafica Iris Xe. Acestea ofera suficienta putere de calcul pentru categoria de utilizatori carora li se adreseaza, drept urmare cei de la Intel au luat in calcul si alti factori care afecteaza experienta in utilizare.

Astfel, pe langa puterea de calcul oferita de procesor si placa grafica integrata, notebook-urile Intel Evo trebuie sa respecte o serie de standarde, cum ar fi timpul de raspuns (practic iesirea din sleep) de o secunda sau mai putin, conectivitatea moderna (WiFi 6 si Thunderbolt 4), minim 9 ore de autonomie in mod Productivity pentru notebook-urile echipate cu display-ul Full HD si o experienta imersiva in utilizare, datorita bezel-urilor subtiri care inconjoara display-ul.

Dupa cum v-ati dat seama deja, o parte dintre aceste recomandari reprezinta oricum puncte forte pentru notebook-urile HUAWEI, acestea oferind de la bun inceput notebook-uri elegante si rapide, cu o rama aproape inexistenta a ecranului si solutii de stocare rapide. Haideti sa vedem cum au evoluat cei de la HUAWEI si cum se prezinta oferta ultraportabilelor in 2021.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: