lab501.ro

Review – HUAWEI MateBook 13 AMD

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 23 June, 2020.

Concluzii

 
Si uite asa, dragii monstrului, am testat toata gama de notebook-uri Huawei 2020, incepand cu MateBook D15, adica modelul entry-level, continuand cu varful de gama MateBook X Pro 2020 si concluzionand cu mainstream-ul HUAWEI MateBook 13 AMD, cel mai mic notebook testat de noi in ultima vreme.

Si trebuie sa recunosc, dintre toate modelele MateBook testate, HUAWEI MateBook 13 AMD este cu siguranta preferatul meu, datorita echilibrului optim intre dimensiunile reduse, design-ul absolut superb, display-ul de calitate si puterea de procesare oferita. Si daca adaugam in aceasta ecuatie si pretul – 3499 RON in momentul redactarii acestui articol – ne dam seama ca avem de-a face cu unul dintre cele mai interesante notebook-uri lansate in 2020.

Desigur, exista si puncte slabe, acestea fiind, din punctul meu de vedere, lipsa unei optiuni bazate pe AMD Renoir, respectiv autonomia, suficienta, dar nu impresionanta. In rest, pot spune ca HUAWEI MateBook 13 AMD exceleaza la toate capitolele, fiind un produs echilibrat, inchegat si nu in ultimul rand elegant.

Evident, aspectul similar cu MacBook Air 13 2020 va atrage dupa sine o serie intreaga de comentarii, iar acest lucru este firesc. In fond, Apple au fost printre primii promotori ai conceptului thin & light si chiar daca integratorii de PC-uri au dus conceptul mult mai departe (Lenovo cu seria Yoga, HP cu seria Spectre X360), MacBook Air ramane in continuare o referinta in domeniu.

Problema este ca o comparatie directa intre cele doua modele nu va fi niciodata pe placul fanilor Apple. Spun asta pentru ca MacBook Air ofera un alt sistem de operare, ceea ce este un plus pentru cei obisnuiti sa lucreze pe masini Apple, conectivitate Thunderbolt si o autonomie mai ridicata. Mai departe insa, notebook-ul Apple nu reuseste sa puncteze decisiv in fata lui MateBook 13.

Ambele sunt fabricate dintr-o singura bucata de aluminiu slefuita la CNC. Totusi, MateBook 13 este cu 18mm mai scurt, 1mm mai ingust si 1.2mm mai subtire, iar raportul screen-to-body-ratio inclina decisiv in favoarea sa. Ce-i drept, MacBook Air 13 2020 este mai usor cu 20g fata de HUAWEI MateBook 13 AMD.

La capitolul conectica intalnim aceleasi dotari (2 x USB-C + Audio in/out), insa MacBook-ul are avantajul tehnologiei Thuderbolt. Pe de alta parte, MateBook 13 2020 este disponibil in magazine pentru 3499 RON si este echipat cu un procesor puternic si 512GB spatiu de stocare, in timp ce MacBook Air 13 2020 este echipat cu un procesor Core i3 net inferior si un SSD de 256 GB, fiind comercializat pentru 6099 RON.

La capitolul display ofertele sunt similare, ambele modele fiind echipate cu display-uri IPS high-res de buna calitate, acelasi lucru fiind valabil si pentru senzorul de amprenta integrat in butonul power. Drept urmare, platim in plus 2600 RON in plus pentru MacOS, o autonomie mai buna si conectivitate Thunderbolt, in conditiile in care primim un notebook mai mare, echipat cu un procesor mai slab si jumatate din spatiul de stocare pe care il ofera MateBook 13.

Daca aceasta oferta suna mai bine pentru voi, nu sunt eu in masura sa decid. Insa stiu sigur ca pentru mine avantajele lui MateBook 13 AMD cantaresc mult mai mult decat dezavantajele pe care acesta le are fata de MacBook Air 13 2020, drept urmare, cel putin din punctul meu de vedere, alegerea este logica…

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – HUAWEI MateBook 13 AMD

  1. Gabriel a scris pe:

    Matebook 13 cu AMD, un laptop foarte bun pot spune, sa nu uitam ca Sony Play Station foloseste amd ca placa de baza :D Eu sunt foarte multumuit de procesoarele lor, cat si de placile video mult mai accesibile ca pret:) Plus de asta design si grosimea laptopului da dovada de un produs premium.

  2. Laur a scris pe:

    Eu folosesc MateBook 13 u Intel si am fost forte multumit de el. Design si performanta ridicata

Lasa-ne un comentariu: