lab501.ro

Review – HUAWEI MateBook 13 AMD

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 23 June, 2020.

HUAWEI MateBook 13 AMD

 
Nu imi amintesc exact daca v-am mai zis ca sunt un adevarat fan al ultra portabilelor de 13″… Glumesc, desigur, stiu ca v-am comunicat acest lucru cu fiecare ocazie pe care am avut-o, dar il tot repet pentru ca adevarul este ca nu poti intelege acest lucru pana nu pui mana efectiv pe un notebook modern de 13″. Indiferent cum ar arata in fotografii, indiferent cum arata pe site-urile producatorilor, pana nu pui mana fizic pe el si il pui la treaba nu iti poti da seama cat de mult a avansat tehnologia si cat de comod este sa lucrezi pe o astfel de bestie.

Pentru ca da, in zilele noastre ultraportabilele au ajuns adevarate bestii si daca nu ma credeti puteti arunca o privire asupra rezultatelor pe care le-am obtinut pe notebook-uri echipate cu Ryzen 7 4800U. Cert este ca povestea mea cu notebook-urile de dimensiuni reduse incepe candva prin 2008, cand utilizam netbook-uri de 10″ pentru a scrie in deplasare. Erau vremurile CeBIT-ului, iar noi aveam nevoie de ceva mic si suficient de rapid incat sa putem lucra in centrul de presa din celebrul Hannover Messe.

Problema este ca… netbook-urile cam la asta se rezumau, iar noi aveam nevoie uneori si de corectii ceva mai avansate pe imagini, nu doar ce puteam face cu utilitare care nu consumau prea multe resurse. Iar Photoshop pe netbook-uri… nu prea a rulat niciodata asa cum trebuie. Asa ca am trecut la notebook-uri puternice, asa cum va povesteam in review-ul lui HUAWEI MateBook X Pro 2020, iar in momentul in care ultraportabilele au ajuns suficient de puternice pentru a face fata fara probleme in Photoshop, am revenit din nou in lumea notebook-urilor de mici dimensiuni.

De atunci si pana acum insa, lucrurile s-au schimbat dramatic, iar unele modele nu se mai rezuma la a “face fata”, fiind adevarate uzine, deghizate in accesorii de moda. Notebook-urile de 13″ din zilele noastre sunt mai mici, mai subtiri si mai usoare decat netbook-urile de acum 10 ani, iar la capitolul putere de calcul este o diferenta de cateva ordine de marime. Insa nu doar puterea de procesare a avansat, ci si diplay-urile, tastaturile si acumulatorii, un ultraportabil din zilele noastre fiind un produs superior din orice punct de vedere.

Acest lucru se datoreaza, evident, atat integratorilor, cat si producatorilor de procesoare si solutii grafice, iar AMD ies imediat in evidenta la acest capitol, ultimele generatii de procesoare mobile meritand toate superlativele imaginabile. Iar anul acesta, v-am povestit in general despre procesoarele AMD Renoir, acestea reusind sa ne intreaca asteptarile.

Problema este ca intreg lantul de productie si distributie a fost afectat serios de criza globala cauzata de Covid 19, drept urmare inca nu avem stocuri suficiente in magazine in momentul in care discutam despre notebook-uri echipate cu procesoare AMD Renoir. Cum ajunge un transport, cum se epuizeaza, indiferent ca discutam despre modele echipate cu AMD Ryzen 7 4800H sau AMD Ryzen 5 4500U.

De aceea, unii producatori au abordat o strategie diferita, utilizand in continuare generatia anterioara, AMD Picasso, pentru a asigura un flux constant de produse in magazine. Este si cazul celor de la HUAWEI, care integreaza modelul AMD Ryzen 5 3500U atat in modelul accesibil HUAWEI MateBook D, cat si in liliputandul HUAWEI MateBook 13 AMD. Si cum despre MateBook D am discutat deja, astazi a venit randul lui MateBook 13 AMD sa ne faca o vizita.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – HUAWEI MateBook 13 AMD

  1. Gabriel a scris pe:

    Matebook 13 cu AMD, un laptop foarte bun pot spune, sa nu uitam ca Sony Play Station foloseste amd ca placa de baza :D Eu sunt foarte multumuit de procesoarele lor, cat si de placile video mult mai accesibile ca pret:) Plus de asta design si grosimea laptopului da dovada de un produs premium.

  2. Laur a scris pe:

    Eu folosesc MateBook 13 u Intel si am fost forte multumit de el. Design si performanta ridicata

Lasa-ne un comentariu: